A TikTok anyacége többet érhet, mint a Twitter és a Coca-Cola

TikTok videós alkalmazás
(FILES) In this file photo taken on December 14, 2018, a logo of the application TikTok is pictured in Paris. - The Indian government on April 16 ordered tech giants Google and Apple to take down the Chinese-owned Tiktok video app after a court expressed concerns over the spread of pornographic material, sources told AFP. (Photo by JOEL SAGET / AFP)
Vágólapra másolva!
Egy friss számítás szerint a népszerű TikTok videómegosztó alkalmazás mögött álló ByteDance akár többet érhetne, mint a Twitter vagy a Coca-Cola – legalábbis akkor, ha kilépne a nyílt piacra.
Vágólapra másolva!

A TikTok videómegosztó alkalmazás anyacége, a kínai ByteDance akár 250 milliárd dollárt is érhetne, ha kilépne a nyílt piacra a részvényeivel – írja a Business Insider a Bloomberg számításai alapján.

Ez pedig azt jelentené, hogy a TikTok mögött álló vállalat többet érne, mint a Twitter vagy a Coca-Cola.

A Coca-Cola piaci értéke ugyanis jelenleg 228 milliárd dollár, míg a Twitteré csupán 48,8 milliárd. A Bloomberg értesülései szerint a ByteDance értéke a múlt hónapban nagyjából 200 milliárd dollár volt a másodpiacon.

Lenyűgöző értéke lehet a TikToknak Forrás: AFP/NurPhoto/Jakub Porzycki

A TikTok pekingi székhelyű anyacége 2017 áprilisában 140 milliárd dollárt ért, de a startup nem nyilvánosan forgó részvényeinek értéke azóta emelkedett, ahogy a vállalat közölte, fontolgatja a nyilvános részvénykibocsátást (IPO).

A TikTok-nak egyébként az Egyesült Államokban és Európában is több mint 100 millió felhasználója van,

amivel a világ egyik legnépszerűbb közösségi média platformja.