Az MNB 41 millió forintra büntetett egy céget, valamint egy magánszemélyt

MNB Magyar Nemzeti Bank, Budapest, épület
Vágólapra másolva!
A társaság és a magánszemély mintegy 50-50 hazai fogyasztó részére végzett szabálytalanul alkuszi tevékenységet, megbízási és sikerdíj fejében tárgyalásokat folytattak különböző pénzügyi intézményekkel azért, hogy azok módosítsák az adott ügyfelekkel korábban megkötött hitelszerződéseket.
Vágólapra másolva!

A jegybank a budapesti HBA Faktoring Kft.-re és egy magánszemélyre 21 millió forint, illetve 20 millió forint bírságot szabott ki, mivel engedély nélkül végeztek pénzügyi szolgáltatási és alkuszi tevékenységet - közölte a Magyar Nemzeti Bank (MNB) az MTI-vel pénteken.

A jegybank hivatalból folytatott piacfelügyeleti eljárást a budapesti székhelyű, korábban a www.kopaszdmegabankod.hu címen elérhető honlapot is működtető faktoring társaságnál.

Az MNB tavaly novemberben intézkedett a cég tevékenységének felfüggesztéséről, illetve feljelentést is tett - tették hozzá.

A bírságösszegek megállapításánál súlyosító tényezőnek számított, hogy a HBA Faktoring Kft. professzionális intézmény látszatát keltette, enyhítő körülménynek minősült ugyanakkor, hogy a vizsgálat során segítőkészek voltak - jegyezte meg az MNB.