Szédületes tempóban fejlődik egy kreatív online játékplatform

Roblox, A Roblox egy online platform, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy saját játékokat készítsenek és más felhasználók játékaival játszanak. játék, online, net, web,
Vágólapra másolva!
A Roblox értéke jelenleg 29,5 milliárd dollár, ami hétszerese a 2020 februári értékének. A bevételei 91 százalékkal nőttek az előző évihez képest, ez 242 millió dollárt jelent.
Vágólapra másolva!

A Roblox a világ legnagyobb olyan online platformja, mely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy saját játékokat készítsenek, és más felhasználók játékaival játszhassanak. A platformon mindenféle játék megtalálható, legyen szó autóversenyzésről vagy szerepjátékról.

A platform 2006 óta érhető el mindenki számára, 2019-től pedig havi 100 millió aktív felhasználóval rendelkezik. 2020 első kilenc hónapjában napi 31 millióra nőtt ez a szám, ez 82 százalékkal több, mint 2019 azonos időszakában.

Egy szédületes tempóban fejlődő cégről és iparágról van szó. Az iskolai bezárások miatt otthonukba kényszerült tanulók egyszerre készíthetnek és élvezhetnek különböző játékokat az online felületen. Fő felhasználói köre főként gyerekekből és tinédzserekből áll, akik jelenleg körülbelül 15 millió játék közül választhatnak. Gyakori, hogy gyerekként regisztrálnak az online felületre, azért, hogy játsszanak, majd idősebb korukban már maguk is játékfejlesztőkké válnak, és akár saját jövedelemre is szert tehetnek, ugyanis a cég jutalékot is fizet a létrehozott játékok után.

A Roblox egy online platform, amely lehetővé teszi a felhasználóknak, hogy saját játékokat készítsenek és más felhasználók játékaival játszanak. Forrás: shutterstock

A bevételeket a cég az online felület fejlesztésére fogja fordítani. Véleményük szerint a jövőben offline és online közösségek együtt fognak létezni, ugyanolyan fontossággal. Ezért szeretnék igazán társadalmi platformmá tenni a Robloxot, hogy ne csupán játékokat lehessen játszani, hanem online szülinapi bulikon, vagy éppen koncerteken lehessen részt venni annak révén.