Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Csalók próbálkoznak megtévesztő levelekkel, üzenetekkel az egyik népszerű áruházlánc nevében

ALdi bolt bevásárlás élelmiszer
Vágólapra másolva!
Jogtalanul és megtévesztő módon használják ismeretlen csalók az Aldi nevét, akik sms-ben vagy e-mailben küldenek értesítést a vállalattól érkező csomagról, nyereményről vagy tesztről. A kiküldött sms-ekhez és e-mailekhez az Aldi Magyarországnak nincs köze, ezért a vállalat arra kéri a felhasználókat, hogy ne kattintsanak az sms-ben vagy e-mailben érkezett linkre, és ne adják meg semmilyen felhasználónevüket, jelszavukat vagy egyéb személyes adatukat.
Vágólapra másolva!

Ismeretlen csalók küldenek különböző tartalommal - vélhetően adathalász céllal - megtévesztő sms-eket és e-maileket Magyarországon, amelyekben visszaélnek az Aldi nevével:

  • Az egyik típusú sms-ben a vállalattól érkező csomagról tájékoztatják a telefonszám használóját, a csomag részleteit a felhasználó pedig egy, az sms-ben megadott linken tudja ellenőrizni.
  • Egy másik típusú sms-ben a diszkontlánctól érkező nyereménytelefonról értesítik a felhasználót és adatai megadását kérik. A megtévesztő e-mailekben tesztelési programra invitálják a felhasználókat.

Az Aldi Magyarország Élelmiszer Bt.-nek nincs köze azokhoz az sms-ekhez és e-mailekhez, amelyekben személyes, vagy felhasználói adatokat kérnek ismeretlenek, továbbá a vállalat nem hirdetett olyan nyereményjátékot, amelyben okostelefont lehet nyerni vagy tesztelni

- írja az áruházlánc.

Illusztráció Fotó: Csudai Sándor - Origo

Az sms-ekben és e-mailekben jogtalanul és megtévesztően használják fel a cég nevét. Az áruházlánc azt javasolja az érintetteknek, hogy ne kattintsanak az sms-ben vagy e-mailben érkező linkre és semmilyen személyes, vagy felhasználói adatot ne adjanak meg.

A felhasználók az Aldi által hirdetett nyereményjátékokról kizárólag a diszkontlánc saját csatornáin a tájékozódhatnak.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről