További 2,3 milliárd forintos kormánytámogatást kap Szolnok a tiszaligeti fürdő építéséhez

Mother, father and daughter in swimming pool. Sunny summer. Beautiful Leisure Activity Girls Women Men Floating On Water Water Park Young Adult Child Smiling Playful Fun Beauty Bonding Togetherness Relaxation Joy Enjoyment Love Multi Colored Blue Wet Vaca
Young mother and father with their daughter in colorful sunglasses sitting on pool lilo in swimming pool in aqua park. Summer heat and water.
Vágólapra másolva!
A Modern városok programban megítélt, több mint 7,7 milliárd forint vissza nem térítendő támogatáson túl, további 2,3 milliárd forintot kap a kormánytól Szolnok a tiszaligeti fürdő építéséhez - derül ki Kállai Mária fideszes országgyűlési képviselő és Szalay Ferenc polgármester (Fidesz-KDNP) Facebook-oldaláról.
Vágólapra másolva!

A Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a plusz támogatásból új kültéri medencék épülnek a hozzájuk tartozó vízgépészeti rendszerrel, megújul az ötvenméteres medence és új csúszdák épülnek.

A beruházás a tervek szerint 2022 nyarán készül el.

A projekt előkészítésére a kormány jóváhagyott már 80 millió forintot. A 2018-as költségvetésből 2,3 milliárd, a 2019-esből 3,6 milliárd forint, az ideiből 1,8 milliárd forint jutott a fejlesztésre.

Illusztráció Forrás: Getty Images/iStockphoto/Halfpoint/Halfpoint

Az új élményfürdőben kül- és beltéri medencék, sportpályák, játszóterek, sétány és fitneszpark is várja majd a vendégeket. A csónakázó-tó új napozóstéggel bővül, a strand parkos, ősfás környezete megmarad, de komfortosabbá válik, és a fürdőhöz 46 új parkolóhelyet és kerékpártárolókat építenek.