Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Sylvester Stallone elárverezi méregdrága óráit

A 10 leggazdagabb színész a világon, Sylvester Stallone
BEVERLY HILLS, CALIFORNIA - NOVEMBER 11: Sylvester Stallone attends the premiere of HBO Documentary Film "Very Ralph" at The Paley Center for Media on November 11, 2019 in Beverly Hills, California. (Photo by Rachel Luna/WireImage)
Vágólapra másolva!
Sylvester Stallone decemberben több, rendkívül értékes karóráját tervezi elárverezni. A nagy gyűjtő hírében álló színész két olyan órát is elad, melyek a filmjeiben is szerepteltek.
Vágólapra másolva!

Dörzsölhetik a tenyerüket a karóragyűjtők, mivel Sylvester Stallone, a Rocky és Rambo filmek sztárja, bejelentette, hogy december 12-én több értékes karóráját elárverezi – írja a CNBC.

Stallone ráadásul a szakma számára is izgalmas gyűjteménnyel rendelkezik.

Az elmúlt évtizedekben ugyanis a sztár a legnagyobb gyártók különlegességeit szerezte meg – mondta az aukció egyik lebonyolítójaként a Phillips Auctions karórákért felelős vezetője.

A színész egyébként elsősorban nem az olyan klasszikus márkákra fókuszált, mint a Rolex vagy a Patek Philippe, hanem inkább kortárs márkákat preferált, mint a Panerai vagy a Richard Mille.

Stallone most az utóbbi márkából négyet, az előbbiből pedig egyet tervez eladni.

Az igen különleges Richard Mille karórákat különösen kedveli a hollywoodi sztár. Mi több, az egyik modell (RM 25-01 Adventure Tourbillon Chronograph) a Richard Mille egyik legritkább órája, amely kifejezetten Stallone közreműködésével készült el. A tervezők arra kívántak válaszolni a különleges darabbal, hogy „milyen karórát hordana Rambo?" Ebből a modellből a cég mindösszesen 20 darabot készített, és a Stallone tulajdonában lévő darab várhatóan 250-500 ezer dollár körüli áron fog majd elkelni.

Sylvester Stallone már évtizedek óta gyűjti a különleges karórákat Forrás: AFP/Patrik Stollarz

Ennél is drágábban találhatnak új birtokost az RM052-0 és az RM059-01 nevű modellek – utóbbiból mindössze 50 darab készült, Yohan Blake olimpiai sprinter tiszteletére. Míg az előbbi modell 350-700 ezer, addig az utóbbi 300-600 ezer dollár közötti áron cserélhet tulajdonost.

Emellett a színész elárverezi azt a karórát, amelyet a The Expendables – A feláldozhatók 3. című filmben viselt (szintén Richard Mille).

Ez várhatóan 60-120 000 dollár közötti áron kelhet el.

A legizgalmasabb darab azonban várhatóan egy, a fentieknél olcsóbb modell lesz. Stallone ugyanis elárverezi azt a Panerai Luminor (PAM5218-201/a) karórát, amely a Panerai legfontosabb, valaha aukción felkínált modellje. Ez az óra azért különösen izgalmas, mert Stallone ezt viselte az 1996-os Daylight – Alagút a halálba című filmjében, meghozva ezzel a nemzetközi hírnevet a márkának, amely ezt követően igen népszerű lett a vásárlók és a gyűjtők körében.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről