Újabb fordulat az LVMH és a Tiffany ügyében, létrejöhet az évtized luxusipari üzlete

tiffany ékszerbolt
'Tiffany & Co.', a store of the US jewelry company on Koenigsallee in Duesseldorf, North Rhine-Westphalia. Photo from 6th January 2015.
Vágólapra másolva!
Az elmúlt hónapokban izgalmas ügy lett a luxusipar történetének egyik legnagyobb üzletéből. Az LVMH luxusóriás és a Tiffany ékszergyártó először megállapodott a felvásárlásról, majd végül a tárgyalások megszakadtak, és a felek kölcsönösen beperelték egymást. Most azonban úgy tűnik, mégis összejöhet a nagy üzlet.
Vágólapra másolva!

Az amerikai Tiffany ékszergyártó beleegyezett abba, hogy az eredeti árnál alacsonyabban vásárolja föl a céget a francia LVMH luxusóriás – jelentette be a két vállalat.

Ezzel úgy tűnik, mégis összejöhet a luxusipar történetének egyik legnagyobb üzlete.

Eredetileg ugyanis nagyot szólt a hír, hogy a Louis Vuitton és más nagy márkák mögött álló LVMH felvásárolja a Tiffanyt. Majd egyre súlyosabb lett a koronavírus-járvány, a gazdasági környezet megváltozott, az LVMH pedig közölte, visszalép az üzlettől.

A Tiffany erre úgy reagált, hogy bejelentette, pert indít, mivel szerinte a francia vállalat jogszerűtlenül rúgta föl a megállapodást. Nem sokkal később miután még kielézettebbé vált a helyzet, az LVMH jelezte, visszaperli az amerikai ékszergyártót.

Százmilliókat spórol az új megállapodással az LVMH Forrás: Imaginechina/He lili - Imaginechina/He Lili

Most azonban a felek bejelentették, mégis létrejöhet az üzlet, ez eredetinél alacsonyabb áron. Az eredeti megállapodás ugyanis arról szólt, hogy az LVMH részvényenként 135 dollárért szerzi meg a Tiffanyt, amit most 131,5 dollárra módosítottak. Ezzel az akvizíció értéke 15,8 milliárd dollár lenne.

Ez összesen 425 millió dolláros kedvezményt jelentene a Bernard Arnault által vezetett francia óriásnak.

A csütörtöki közlemény arra is kitér, hogy a felek békésen rendezik az egymással fennálló peres ügyeiket a delaware-i bíróságon.

A tranzakciót még formálisan jóvá kell hagyatni a Tiffany részvényeseivel is, de ha minden jól megy, 2021 elején már lezárhatják az üzletet. Az új megállapodás keretei között a Tiffany november 19-én megfizetheti a negyedéves, részvényenkénti 0,58 dolláros osztalékot.