Az idén immár ötödik alkalommal rendezik meg a Fenntarthatósági Témahetet

FTH
Vágólapra másolva!
Október 5. és 9. között rendezik meg az 5. jubileumi Fenntarthatósági Témahetet. Idén először az egész Kárpát-medencéből, így a határon túlról is kapcsolódhatnak iskolák a kezdeményezéshez. Eddig több mint 1700 iskola 380 ezer diákja regisztrált a programba, ebből 120 iskola a határon túlról.
Vágólapra másolva!

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma idén az 5. alkalommal hirdeti meg a Fenntarthatósági Témahetet. Az iskolák ezen a héten kapcsolódhatnak be az országos programokba, illetve szervezhetik meg a kiemelt témákkal – energiahatékonyság, klímavédelem, egészségnevelés – összefüggő tanítási órákat, foglalkozásokat. A Témahét célja, hogy fenntarthatóság üzenetét a pedagógusokon és diákokon keresztül közvetítse az egész társadalom felé.

A programsorozat fővédnöke a kezdetektől Áder János köztársasági elnök,

fő támogatója az Emberi Erőforrások Minisztériuma mellett a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány, szervezője a PontVelem Nonprofit Kft.

Áder János köztársasági elnök előadásával kezdődik a Kárpát-medencei Fenntarthatósági Témahét Forrás: Origo

Az elmúlt években a Témahét nyitórendezvényének a Parlament adott otthont, idén az eseményt a szervezők rendhagyó módon az online térben rendezik meg. A közvetítést október 5-én hétfőn 10.00 – 11.30 között, a Fenntarthatósági Témahét honlapjáról vagy az Origo hírportálról lehet követni.

A Fenntarthatósági Témahetek hagyományosan kiemelt eseménye Áder János köztársasági elnök élő középiskolai tanórája. A járványhelyzetre tekintettel az idei elnöki tanóra a Témahét online nyitórendezvényének nyitóelőadásaként kerül megtartásra. Az előadását a Fenntarthatósági Témahetet támogató szervezetek vezetőinek gondolatai követik:

  • Dr. Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár, Emberi Erőforrások Minisztériuma
  • Zambó Péter erdőkért és földügyekért felelős államtitkár, Agrárminisztérium
  • Dr. Bartus Gábor titkár, Nemzeti Fenntarthatósági Fejlődési Tanács
  • Csáky Csongor elnök, Rákóczi Szövetség

A nyitórendezvényen megszólalnak határon túli pedagógusok, majd a 2020. évi Zöld Tündér díjasok bemutatása és videóüzenetei következnek. A rendezvény házigazdái Krakkó Ákos kommunikációs vezető, Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány és Matolcsy Miklós ügyvezető igazgató, PontVelem Nonprofit Kft. A rendezvény felvételei gyönyörű erdei környezetben, az Országos Erdészeti Egyesület központjában és annak közvetlen környezetében készülnek.