Megvalósulhat a nagy álom: fél órára rövidülhet a csomagszállítás a drónflottával

Zipline, drónos házhozszállító cég, drón, házhozszállítás
A drone releases a blood package during the visit of World Bank Group President Jim Yong Kim in a drone port project run by Zipline Inc. at Muhanga District, southern Rwanda on March 21, 2017 during his visit to witness the impact of key government initiatives supported by the World Bank. (Photo by CYRIL NDEGEYA / AFP)
Vágólapra másolva!
Repülő drónflotta működtetésére kapott engedélyt az Amazon, amivel jelentős lépést tettek ahhoz, hogy megvalósíthassák a 30 percen belüli kiszállítást. 
Vágólapra másolva!

A technológiai óriáscég elnyerte a Szövetségi Légügyi Hivatal (FAA) jóváhagyását Prime Air kiszállító drónflottájának üzemeltetésére - olvasható az Equilor Befektetési Zrt. hírösszefoglalójában. Az FAA ezzel lehetővé tette, hogy a csomagokat az Amazon látótávolságon túl szállíthassa.

A vállalat elmondása szerint szigorú teszteléseket folytattak le, és részletes bizonyítékokat nyújtottak be, hogy a drónnal történő kiszállítás biztonságos, ideértve a technológia bemutatását az FAA ellenőrök számára.

Illusztráció Forrás: AFP/Cyril Ndegeya

Az Amazon 2013-ban kezdte el tesztelni a drónokkal történő kiszállítást - ezzel szeretnék megvalósítani nagy álmukat, amelynek végső célja az, hogy a jövőben 30 percen belül eljuttassanak minden csomagot a megrendelőkhöz

- emeli ki a CNBC cikke. Tavaly óta egyébként dollármilliárdokat fektettek abba, hogy átállhassanak a kétnaposról az egynapos kiszállításra.

Öt éven belül már drónok repítik haza a bolti rendeléseinket

A téma egyik szakértője, Stanley Maloy, a San Diego-i Egyetem professzora szerint a következő öt évben teljesen hétköznapi szintre fejlődik majd a drónos áruszállítás - írja a Növekedés.hu. 2019 októberében történt az első olyan vásárlás az Egyesült Államokban, amelyben a rendelést egy drón vitte ki. A kézbesítést a Google cégcsoportjához tartozó Wing nevű vállalat intézte.

Nem az Amazon az egyetlen cég, amely a drónokkal történő kereskedelmi kiszállítást tervezi megvalósítani. 2019. áprilisban az Alphabet tulajdonában lévő Wing, míg októberben a UPS lett az első két vállalat, amelyek megkapták az FAA engedélyét.