Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Így még soha nem próbáltak visszaélni a Magyar Posta nevével

adathalászat
Computer hacker, conceptual image.
Vágólapra másolva!
Új típusú adathalász-kísérlet jelent meg a Magyar Posta nevében az online térben, hívja fel erre a figyelmet a vállalat közösségi oldalán. A posta segítséget nyújt abban, hogyan ismerhetik fel az ügyfelek a megtévesztő leveleket.
Vágólapra másolva!

A vállalat nevében küldött, megtévesztő levél úgy néz ki, mint egy csomagértesítő e-mail, amely arról tájékoztatja a címzettet, hogy mikor kézbesítik számára küldeményét. Az e-mailben elhelyezett hivatkozás azonban nem a küldemény útját nyomon követő internetes oldalra, hanem a rosszindulatú adathalászok oldalára visz.

Illusztráció Forrás: AFP/Science Photo Library/Igor Stevanovic

Ha ilyen e-mailt kap, az abban szereplő hivatkozásra ne kattintson, vagy ha megtette, a megnyíló oldalon ne adjon meg semmilyen adatot.

A legjobb az, ha az elektronikus levelet azonnal törli, és véglegesen eltávolítja Kuka/Lomtár mappájából is.

A Magyar Posta arra hívja fel a figyelmet, hogy a hivatalos e-maileket és a csalók küldte leveleket könnyebben és nagyobb biztonsággal meg tudjuk egymástól különböztetni, ha figyelembe vesszük az alábbiakat:

  • Egy közismert szervezet vagy szolgáltató által kiküldött valódi és hiteles értesítés mindig egységes szövegezésű, azaz nem keveredik benne a tegező és a magázó stílus.
  • A feladó e-mail címe kattintás nélkül is olvasható, így rögtön gyanakodjunk, ha nem a szervezet vagy szolgáltató hivatalos levelezőrendszeréből, e-mail címéről érkezik az üzenet, vagy a megadott link nem az adott cég vagy szervezet hivatalos honlapjára visz.
  • A szolgáltató vagy szervezet hiteles levelének vagy értesítésének a megjelenése egységesen felépített, és a szervezet hivatalos arculati elemei láthatók benne.
Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről