Kiderült, milyen sok pénzt felejtettek a légi utasok a biztonsági ellenőrzéseken Amerikában

TSA, Denver International Airport, teljestest-szkenner, scanner
DENVER - NOVEMBER 22: A traveler undergoes a full body scan performed by Transportation Security Administration agents at the Denver International Airport on November 22, 2010 in Denver, Colorado. The TSA is bracing for heavy traffic before the Thanksgiving holiday, as two separate internet campaigns are promoting a "National Opt-Out Day" protest during which travelers are urged to refuse the new body scanners because of concerns over privacy and possible exposure to radiation. Those passengers who refuse the scans must instead undergo an enhanced pat down by TSA agents, which could further slow down security lines on the busiest air travel day of the year. John Moore/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Közel 1 millió dollárt felejtettek a légi utasok az USA nagyobb repülőterein, írja a Bloomberg a most közzétett adatok alapján.
Vágólapra másolva!

Az Egyesült Államok kormányzati szervei közé tartozó Közlekedésbiztonsági Hatóság közlése szerint, a tavaly szeptember 30-án lezárult pénzügyi évükben

a nagyobb amerikai repülőtereken összesen 926.030 dollárt felejtettek el az utasok visszavenni magukhoz a biztonsági ellenőrzéseket követően, bankjegyekben illetve pénzérmékben.

Ez nagyjából 280 millió forintnak felel meg.

A repülőtéri biztonsági ellenőrzések során általános szabály, hogy az utasoknak ruházatuk zsebeit is ki kell üríteniük, mielőtt a biztonsági kapun áthaladnak.

Közel 1 millió dollárt felejtettek az utasok egy év alatt a nagyobb amerikai repülőtereken (illusztráció) Forrás: AFP/2010 Getty Images/John Moore

A hatóság azt is közzétette, mely repülőtereken voltak a leginkább feledékenyek az utasok.

Eszerint:

  1. New York városában a JFK repülőtéren közel 100 ezer dollárt hagytak;
  2. San Franciscóban valamennyivel többet, mint 50 ezer dollárt;
  3. Miamiban közel 50 ezret;
  4. és Las Vegasban, valamint
  5. a Dallas/Forth Worth nemzetközi repülőtéren is közel ennyi pénzt felejtettek a repülőre ülők.

A közel 1 millió dolláros összegbe 18.900 dollár értékben külföldi pénznemek címletei illetve érméi is beletartoznak.

null

null

Az összeg valamennyivel kevesebb a 2018-as talált összegnél, akkor összesen több mint 960 ezer dollár landolt az utasok zsebeiből véglegesen a biztonsági kapuknál használt műanyag tálcákban, illetve felejtették azt ott.

A hatóság közlése szerint, az utasok által a repülőtereken hagyott, utólag nem igényelt pénzek egy külön számlára kerülnek, az ott gyűlő pénzből repülésbiztonsági programok finanszírozását segítik.