Újabb vállalat szállt be a TikTok-ért folytatott versenybe

TikTok videós alkalmazás
(FILES) In this file photo taken on December 14, 2018, a logo of the application TikTok is pictured in Paris. - The Indian government on April 16 ordered tech giants Google and Apple to take down the Chinese-owned Tiktok video app after a court expressed concerns over the spread of pornographic material, sources told AFP. (Photo by JOEL SAGET / AFP)
Vágólapra másolva!
A Financial Times értesülése szerint az Oracle is megkezdte a tárgyalásokat a TikTok kínai tulajdonosával, a ByteDance-szel az applikáció amerikai, kanadai, új-zélandi és ausztrál részlegének felvásárlásáról. Így a Microsoft és a Twitter mellett újabb vállalat jelent meg a lehetséges befutók között.
Vágólapra másolva!

Az Oracle több olyan amerikai befektetővel dolgozik együtt, akik már részvényesek a ByteDance-ben. Közülük a legfontosabb a General Atlantic és a Sequoia Capital, amelyek már több hete is arra bíztatták a kínai céget, hogy adják el az az amerikai műveleti egységet.

Illusztráció Forrás: AFP/Joel Saget

Ezzel tovább bonyolódik a helyzet a TikTok körül, és egyre kevesebb az esély arra, hogy szeptember elején sikerül lezárni a felvásárlást.

Így elég valószínű, hogy egy időre teljesen leáll a TikTok több országban is,

ez pedig nagy lehetőség az olyan riválisoknak, mint az Instagram, amely már be is mutatott egy hasonló funkciót közösségi felületén.

A Microsoft volt az első komolyabb érdeklődő, de a hírek szerint a tárgyalások közel sem voltak annyira előrehaladott állapotban, mint amilyen képet a média festett.

A Microsoft leginkább az indiai és az európai részleg iránt érdeklődik, viszont a ByteDance sosem jelezte, hogy ezek eladóak lennének.

A Twitter viszont, amely a leglogikusabb választás lenne, nem rendelkezik elég pénzzel egy esetleges felvásárláshoz. Ennek ellenére a közösségi oldal továbbra is próbál megoldást találni, amely akár esetleges részletfizetés is lehet.