Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A világ leggazdagabb emberei közé lépett Elon Musk

Tesla, logó, autó, Elon Musk
(FILES) In this file photo Elon Musk, founder of SpaceX, listens to a question during the Satellite 2020 at the Washington Convention Center March 9, 2020, in Washington, DC. - Tesla chief Elon Musk on April 29 called the coronavirus confinement a "fascist" action and "an outrage" that infringes on personal freedom and will damage the economy. (Photo by Brendan Smialowski / AFP)
Vágólapra másolva!
A Tesla alapítójának vagyona már meghaladja a francia Bernard Arnault üzletember vagyonát, amivel a világ negyedik leggazdagabb emberének mondhatja magát. Musk csak idén 57,2 milliárd dollárt keresett, és ezzel leginkább a világelső Jeff Bezossal verseng.
Vágólapra másolva!

A vállalkozó ma a világ negyedik leggazdagabb embere, miután a Tesla részvényei a héten újabb rekordmagasságba emelkedtek,

Musk vagyonának értékét 7,8 milliárd dollárral növelve.

Az emelkedéssel a Tesla társalapítója és vezérigazgatója megelőzte a francia luxusmágnást, Bernard Arnaultot, aki a Bloomberg Milliárdosok Indexe szerint a leggazdagabb nem-amerikai.

Musk 84,8 milliárd dolláros vagyonával a világ 500 leggazdagabb emberének rangsorában a harmadik helyen álló Mark Zuckerbergtől már csak 15 milliárd dollárra marad le.

Elon Musk hétfőn a negyedik leggazdagabb emberré vált a Földön Forrás: AFP/Brendan Smialowski

A hét elejének Tesla-ralija csak a milliárdos legújabb diadala, hiszen ebben az évben már több mint 353 százalékkal növekedett a Tesla árfolyama. A cég részvényeivel kapcsolatban egyre erősödik az a várakozás, hogy a társaság bekerül az S&P 500 indexbe.

Musk vagyona ebben az évben több mint 57 milliárd dollárral növekedett, ez az index második legnagyobb növekedése az Amazon.com Inc. alapítója, Jeff Bezos után. A világ leggazdagabb embere 73 milliárd dollárt szerzett 2020-ban, így vagyona most 188 milliárd dollárt ér.

A tech részvények ebben az évben elszálltak, mivel a koronavírus-járvány több embert kényszerített az online térbe, megnövelve a társaságok alapítóinak vagyonát, és fokozott érdeklődés alá vonva az iparágat. A Facebook vezére, Mark Zuckerberg százmilliárdos lett a hónapban, csatlakozva Jeff Bezoshoz és Bill Gateshez, aki jelenleg a Föld második leggazdagabb embere.

Forrás: Bloomberg.com

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről