4 millió forintot adtak egyetlen fürt vörös szőlőért Japánban

Horizontal AGRONOMY AGRICULTURAL RESEARCH GRAPE
Japanese farmer Tsutomu Takemori displays a cluster of recently-developed "Ruby Roman" grapes at his vineyard in Kahoku city in Ishikawa prefecture, northern Japan on August 11, 2008. A Japanese hotel has auctioned a first bunch of "dream grapes" developed over 14 years at 910 dollars, 30 dollars for a grape, to delight customers. The bunch weighed some 700 grammes. As the reddish-skin variety boasts the size of each grape, which can be as big as three centimetres in diametre, the bunch had about 30 grapes. AFP PHOTO / JIJI PRESS (Photo by STR / JIJI PRESS / AFP)
Vágólapra másolva!
Rekordáron, csaknem 4 millió forintért kelt egy fürt vörös szőlő Japánban a szezon első árverésen.
Vágólapra másolva!

A lédús, magas cukortartalmáról híres fajta egy fürtjéért már tavaly is rekordárat fizettek, de az idei első árverésen ez megdőlt:

1,3 millió jent (mintegy 4 millió forintot) ért meg a vevőnek a 900 grammos fürt, amelyen majdnem 30, pingponglabda méretű szőlőszem termett.

Isikava prefektúrában nagyon keresettek ezek a szőlőfajták, a képen egy korábban szintén nagyon drágán értékesített fürt látható Forrás: AFP/Str

Az Isikava prefektúrában nemesített szőlő fürtjéért idén is a Hjakurakuszo cég - mely a prefektúrában három hagyományos japán fogadó, vagyis rjokan tulajdonosa - fizette a rekordárat. A vevő nevében ezúttal is egy nagykereskedő licitált a kanazavai nagybani piacon.

Szakamoto Micutaka, a cég főszakácsa azzal indokolta a hatalmas összegű vételárat, hogy bátorítani szeretnék a japán mezőgazdasági termelőket.