Tévedés volt a TikTok letiltása az Amazon-dolgozók számára

TikTok videós alkalmazás
(FILES) In this file photo taken on December 14, 2018, a logo of the application TikTok is pictured in Paris. - The Indian government on April 16 ordered tech giants Google and Apple to take down the Chinese-owned Tiktok video app after a court expressed concerns over the spread of pornographic material, sources told AFP. (Photo by JOEL SAGET / AFP)
Vágólapra másolva!
Az Amazon e-mailben tiltotta meg a dolgozóknak a népszerű kínai TikTok mobilalkalmazást, de aztán kiderült, hogy ez a levél egy hiba következtében került ki a munkavállalókhoz.
Vágólapra másolva!

Az Amazon először arra kérte munkatársait, hogy - biztonsági aggályok miatt - mindenki törölje az igen népszerű kínai TikTok mobilalkalmazást arról az okostelefonjáról, amellyel eléri a céges levelezést. Az emberek a cégnél múlt péntekig kaptak haladékot az alkalmazás eltávolítására, az e-mail hozzáférés fenntartása érdekében.

Később kiderült, az e-mail tévedésből, egy hiba folytán landolt az alkalmazottak postafiókjában.

"A biztonsági kockázatok miatt a TikTok alkalmazás már nem engedélyezett az Amazon belső e-maileket elérő mobileszközökön. Ha a készüléken van TikTok, akkor azt július 10-ig el kell távolítania, hogy megőrizze a mobil hozzáférést az Amazon e-mailekhez." - szólt az Amazon utasítása a munkavállalóihoz.

Az Amazon nem adott bővebb tájékoztatást arról a hibáról, amely miatt egy kikerült e-mail megtiltotta volna a TikTok használatát azokon a mobileszközökön, mellyel a cég belső levelezését is használják Forrás: AFP/Joel Saget

A ByteDance kínai technológiai vállalat tulajdonában lévő népszerű mobilalkalmazást az elmúlt hónapban Indiában tiltották be. A közelmúltban Mike Pompeo amerikai külügyminiszter pedig azt mondta, hogy az Egyesült Államok a nemzetbiztonságot fenyegető potenciális fenyegetés miatt

betilthatja a TikTokhoz hasonló kínai alkalmazásokat.

Az Amazon szerint az e-mailben az szerepelt, hogy az alkalmazottak továbbra is használhatják a TikTokot laptopjuk böngészőjén keresztül.

Az Engadgetnek adott nyilatkozatában az Amazon szóvivője később azt mondta, hogy az e-mailt néhány alkalmazottuknak tévedésből küldték meg,

a TikTok vonatkozásában jelenleg nincs változás a szabályokban.

Az Amazon ugyanakkor nem beszélt arról, hogy milyen hiba okozhatta ennek az e-mailnek a kikerülését, mindenesetre az biztos, hogy a dolgozóknak végül mégsem kell eltávolítaniuk az alkalmazást a telefonjukról.

Forrás: Engadget.com