Új légitársaságot indít Kína

China Eastern Airlines
--FILE--A jet plane of China Eastern Airlines takes off at the Beijing Capital International Airport in Beijing, China, 29 August 2018. China Eastern Airlines will launch direct flights from Dubai in the United Arab Emirates (UAE) to Chinese eastern metropolis of Shanghai from Sept. 17, the carrier said Tuesday in an emailed press release. Shanghai-based China Eastern Airlines will be the first Chinese carrier to operate direct flights between Dubai and Shanghai. The first direct flight will be launched on Sept. 17, operated by an Airbus 330. From Sept. 17 to Oct. 26, there will be three direct flights per week, while the number of weekly flights will increase to four from Oct. 27.
Vágólapra másolva!
Kína második legnagyobb légitársaságának megalapításáról döntött, annak ellenére, hogy a járvány miatt bevezetett utazási korlátozások súlyosan érintették a légitársaságokat. A Sanya International Airlines vállalat Hajnan tartományra összpontosít, ahol több mint nyolc millió ember él és egy szabadkereskedelmi csomópontként működik – írja a BBC.
Vágólapra másolva!

Az új légitársaság további számos vállalattal kötött partneri megállapodást, például az ázsiai ország legnagyobb online utazási irodájával, a Trip.com weboldallal.

Illusztráció Forrás: AFP/Imaginechina/Zhao Xiaojun

A kormány támogatásával a China Eastern – amely az ország vezető légitársasága – 51 százalékos többségi részesedéssel bír majd az új légitársaságban.

Az új vállalat támogatói között szerepel a sanghaji székhelyű Juneyao Airlines

és a Trip.com is – olvasható a cég jelentésében, amelyet eljuttattak a hongkongi tőzsdének is.

A jelentésből ugyanakkor nem derül ki, hogy pontosan mikor kezdi meg működését a légitársaság. Ehhez előbb a szakhatóságok jóváhagyása szükséges.

Illusztráció Forrás: AFP/Imaginechina/Zheng Shuai

Hajnan szigete körülbelül 30-szor nagyobb Hongkongnál, és igen népszerű üdülőhely a kínai turisták körében. Hszi Csin-ping kínai elnök szeretné, ha a sziget az ország legnagyobb szabadkereskedelmi övezetévé alakulna át. A kormány már bejelentette, hogy ennek érdekében

a tartományban 15 százalékkal csökkentették a jövedelemadó mértékét,

továbbá enyhítették a turisták és az üzleti útra érkező vízumkötelezettségét is.

Shaun Rein, a Kínai Piackutató Csoport alapítója elmondta, hogy Kína már a járvány előtt megkezdte a belföldi turizmus erősítését, összpontosítva az olyan csomópontokra, mint Hajnan, vagy éppen Jünan tartomány.