Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

Hatalmas a kereslet a Diákhitel Plusz iránt

felvételi, egyetem, gimnázium, középiskola, oktatás, illusztráció, diákhitel
Budapest, 2020. február 2. A Diákhitel Központ Zrt. felirata a Residence 1 irodaházon, a II. kerületi Kacsa utca 15-23-ban. MTVA/Bizományosi: Róka László *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó szerzője/jogutódja közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Már 8500 hallgató igényelte a május 1-jei bevezetés óta a Diákhitel Pluszt, tehát töretlen a kormányzati támogatással létrehozott pénzügyi termék sikere a fiatalok körében" – mondta Schanda Tamás. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium parlamenti és stratégiai államtitkára kifejtette: ez a fajta kamatmentes és teljesen szabad felhasználású kölcsön segítséget nyújthat minden olyan felsőoktatási hallgatónak, aki a koronavírus-járvány okozta gazdasági válság miatt most pénzügyi nehézségekkel szembesül. „Sok fiatal dolgozik a tanulmányai mellett, és sokuknak most nincs lehetőségük folytatni ezt. Másoknak a családja tud most kevesebb támogatást biztosítani – a Diákhitel Plusz nekik is lehetőséget jelent" – fejtette ki az államtitkár.
Vágólapra másolva!

Magyar Péter, a Diákhitel Központ vezérigazgatója elmondta, hogy talán még soha nem volt akkora szükség a diákhitelekre, mint ezekben a hónapokban.

Úgy számolnak, hogy idén összesen akár 35-40 ezer hallgató is fordulhat a Központhoz.

Elmondta továbbá, hogy a diákhitelezés fő feladata jelenleg, hogy sikerüljön megakadályozni az anyagi okokból történő felsőoktatási lemorzsolódás megnövekedését. A vezérigazgató a Diákhitel Plusz kapcsán hangsúlyozta, hogy szinte minden hallgató a maximálisan igényelhető félmillió forintot kéri, és már ezen a héten sor került az első folyósításokra.

Illusztráció Forrás: MTI/Róka László

Kiemelte, hogy igyekeznek rendkívüli gyorsasággal feldolgozni az igényléseket, és azok beérkezésétől számított két héten belül mindenki számára folyósítani a kért összeget, hiszen a jelen helyzetre különösen igaz, hogy "kétszer ad, ki gyorsan ad".

Schanda Tamás arról is beszélt, hogy a kormány célja továbbra is az, hogy a magyar fiatalok a jövő nyertesei legyenek.

Ezért támogatjuk őket ebben a krízishelyzetben ezzel a lehetőséggel. De gondolnunk kell a jövőre is. 2010 óta a munkaalapú gazdaság és társadalom erősítésén dolgozik a kormány, és a továbbiakban is ezt fogjuk tenni, mert bebizonyosodott, hogy ez a jó út.

A mostani hallgatók hamarosan főállású dolgozók lesznek. Csak akkor lehet biztos a jövőjük, ha most a lehető legtöbb munkahelyet meg tudjuk védeni, illetve ha annyit, amennyit a járvány elpusztít, újra is tudunk teremteni– fejtette ki.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről