Megállt a lakótelepi ingatlanárak emelkedése a fővárosban

Koronavírus, Budapest, Zugló, ablak, lakás, lakótelep, panel, sok ablak vírus, korona, karantén, önkéntes karantén
Vágólapra másolva!
A panellakásoknál volt érezhető először tavaly év végén, hogy az ingatlanpiac érett szakaszba lépett, amivel együtt járt az árak stagnálása, korrekciója. A Duna House az elmúlt időszak tranzakciós adatait vizsgálta a legnagyobb lakótelepeken, és kiderült, hogy a panellakások drasztikus drágulása megállt, és eltérő, vegyes képet mutatnak a fővárosi panelárak. A legdrágább lakótelep a fővárosban még mindig a Vizafogó, míg a legolcsóbb a Havanna.
Vágólapra másolva!

A vizsgált lakótelepek közül az elmúlt fél év adatai alapján

2020-ban is tovább drágult Gazdagrét, Káposztásmegyer és Óhegy, míg stagnáló árakat találhatunk a legdrágább Vizafogó lakótelepen, valamint a középmezőny tagjainál a József Attila, az újpesti és a fehérvári úti lakótelepeknél.

A füredi úti panellakások és az újpalotaiak minimálisan olcsóbbak lettek, a legnagyobb csökkenés Békásmegyeren volt.

Forrás: Duna House
Forrás: Duna House

„A legkedvezőbb árú ingatlantípusnál, a panellakásoknál, mindig látványosabb hatása van az ingatlanpiaci változásoknak. Ez az elmúlt években a drágulásnál is hatványozottan jelentkezett és most a változó szakaszban is jól érezhető."

– nyilatkozta Benedikt Károly, a Duna House elemzési vezetője. „Az egyes városrészek között még mindig jelentős a különbség, a lakótelepek nagyobb részén viszont a lakások a négyzetméterenkénti 500-600 ezer forint közötti ársávban cserélnek tulajdonost." – mondta az elemzési vezető.

Megállt a panellakások árának emelkedése a Duna House mérései szerint, bár Gazdagréten, Káposztásmegyeren és Óhegyen még idén is mértek emelkedést Fotó: Medgyesi Milán - Origo

A járványhelyzet okozta változások nyomán a lakótelepeken is felértékelődhetnek a nagyobb életteret biztosító panellakások,

amelyeknél különösen fontos szempont lehet az erkély megléte is.

A változó árak a befektetők figyelmét is kiérdemelhetik a szakemberek szerint, hiszen a bérleti piacon valószínűleg szintén a kedvezőbb áron kínált lakások iránt lesz nagyobb a kereslet a jövőben.