Sok európai tőzsdén meghibásodott és leállt a kereskedési rendszer

koronavírus vírus járvány bank center budapesti érték tőzsde bét bux 2020 koronavírus járvány budapesten Budapesti Értéktőzsde Zrt.
2020 koronavírus járvány budapesten
Vágólapra másolva!
Délelőtt a BÉT jelezte, hogy a tőzsdei kereskedést - a Származékos Szekció Határidős és Opciós Deviza Piac kivételével – a kereskedési rendszer meghibásodása miatt leállították a Budapesti Értéktőzsdén.
Vágólapra másolva!

A jelenlegi helyzet a BÉT Általános Üzletszabályzata alapján ún. technikai szünetnek (trading halt) minősül, írja a BÉT honlapján.

Illusztráció Fotó: Polyák Attila - Origo

A BÉT mindent elkövet annak érdekében, hogy a meghibásodást a lehető legrövidebb időn belül elhárítsa, és a kereskedést megindítsa, zárul a közlemény.

Sok európai tőzsdén áll a kereskedés a Xetra T7 kereskedési rendszer meghibásodása miatt

Több európai tőzsdén állt a kereskedés kedden 13 óra körül, miután meghibásodott az a Deutsche Börse által fejlesztett szoftver, amelyet több térségbeli börze, köztük a budapesti is használ.

A Xetra T7 rendszert használja a budapesti mellett a bécsi, a zágrábi, a ljubljanai, a szófiai, a máltai és a prágai tőzsde is. A bécsi tőzsde egyik illetékese elmondta, hogy dolgoznak a hiba kijavításán, de nem tudni, hogy mikor indulhat újra a rendszer.

A Deutsche Börse szóvivője leszögezte, a rendszer leállását nem hekkertámadás okozta.