György László: Újabb lépések jönnek a gazdaságvédelmi akciótervben

GYÖRGY László
Budapest, 2019. október 1. György László, az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára beszédet mond a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK), a minisztérium és a SEED Kisvállalkozás-fejlesztési Alapítvány Országos Vállalkozói Mentorprogramjának közép-magyarországi nyitórendezvényén Budapesten, a Mercure szállóban 2019. október 1-jén. MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Hamarosan jönnek a gazdaságvédelmi akcióterv következő lépései – mondta a Magyar Nemzetnek György László. Az Innovációs és Technológiai Minisztérium gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkár jelezte, hogy a nagyon kedvezményes hitelkonstrukciók mellett vissza nem térítendő támogatásra is számíthatnak a vállalkozások.
Vágólapra másolva!

A kormány gazdaságvédelmi intézkedései több ponton segítenek. Fő céljuk éppen a munkahelyek megőrzése, a vállalkozások talpon maradásának támogatása.

- mondta György László.

A kormány a meghozott intézkedésekkel, például adó- és járulékcsökkentéssel, a munkahelyvédelmi bértámogatással ösztönzi azt, hogy olyan megoldások szülessenek, amelyek mindenkire nézve megnyugtatóak - tette hozzá.

György László: A 2008-as világválságra reagálva az akkori kormányok kizárólag megszorító intézkedéseket vezettek be Forrás: MTI/Kovács Attila

A jelenlegi kormány ezzel szemben olyan akciótervet állított össze, amely támogatja a vállalkozásokat, miközben fő célja a családok és a dolgozók megvédése. Mindezt úgy, hogy közben fenntartjuk az ország pénzügyi egyensúlyát - mondta György László.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy a kormánynak a gazdasági élet képviselői a partnerei, március eleje óta minden héten egyeztetünk a munkaadók és a munkavállalók érdekképviseleteivel, a kamarákkal.

Ez történt a napokban is, amikor egyszerűsítettünk a bértámogatási rendszeren, miközben a jogosultak körét szélesítettük - tette hozzá.

Ezt arányosnak és méltányosnak, az adófizetőkkel szemben is igazságosnak tartom - mondta György László.

Az államtitkár arról is beszélt, hogy jön a mikro-, kis- és középvállalkozásoknak egy nagyon egyszerűen igényelhető vissza nem térítendő támogatás, amelyet a hatékonyság növelésére lehet fordítani.