Németország
21:002024. június 14.
Skócia
Magyarország
15:002024. június 15.
Svájc

A Starbucks kávézólánc fokozatosan újranyitná üzleteit

Daily Life In Milan milano starbucks politcs EUROPE euro elections salvini meloni stazione centrale huawei huawei android huawei crisis advertising posters political posters European votes posters starbucks stazione centrale starbucks milano starbucks cof
A Starbucks alapítója mindenképp olyan nevet akart találni, amely ST-vel kezdődik, mert erősnek találta ezt a kombinációt. Végül egy régi bányászati térképen talált egy kifejezést, hogy Starbo, akkor beugrott neki a Mody Dick egyik szereplőjének neve, aki Starbuck.
Vágólapra másolva!
A világ legnagyobb kávézólánca, a Starbucks március közepén zárta be üzleteit az Egyesült Államokban. Most viszont a vállalatnál stratégiát dolgoznak ki, amely segítségével hamarosan a kávézók többsége újból kinyithatna.
Vágólapra másolva!

A Starbucks vezérigazgatója, Kevin Jonhson a dolgozóknak írt levelében kifejtette, hogy jelenleg folyamatosan követik a koronavírussal kapcsolatos híreket és a helyi viszonyok alapján hozzák majd meg a döntést a kávézók újbóli megnyitásával kapcsolatban.

Jonhson kiemelte, hogy ez a folyamat nagyon komplex, ezért folyamatosan vizsgálják és dolgozzák fel a különböző helyekről érkező adatokat. Az

újranyitást négy dolog befolyásolja majd: a helyi járványügyi helyzet, a kormány és a helyi vezetés ajánlása, a közösség álláspontja, valamint az, hogy mennyire állnak készen az adott térség kávézói a működés újraindítására.

Illusztráció Forrás: NurPhoto/Mairo Cinquetti/NurPhoto/Mairo Cinquetti

A cégvezető elmondta, hogy a Starbucks ezen pontok alapján kezdte meg újranyitni a kávézókat Kínában. Az Egyesült Államokban a kávézóláncnak 15 ezer boltja van, ezek közül sokan már átálltak a házhozszállításra, de az üzletek előtt is fel lehet venni a rendelést.

Johnson szerint az Egyesült Államokban is fokozatosan fogják megnyitni a boltokat a vásárlók előtt, ahogyan azt Kínában is tették.

Azonban országszerte eltérések lehetnek, hiszen nem mindenhol azonos a járvány lefolyása és intenzitása. Így előfordulhat, hogy államok, sőt városok között is komoly különbségek lehetnek a megnyitni szánt kávézók számában.

Google News
A legfrissebb hírekért kövess minket az Origo Google News oldalán is!

Mindent egy helyen az Eb-ről