Az IMF a magyar gazdaságpolitikát méltatja

görög témához Nemzetközi Valutaalap,  IMF Washington
The seal of the International Monetary Fund is seen on a headquarters building in Washington, DC on July 5, 2015. The euro was dropping against the dollar after early results of the Greece bailout referendum suggested the country rejected fresh austerity demands from EU-IMF creditors. AFP PHOTO/MANDEL NGAN / AFP PHOTO / MANDEL NGAN
Vágólapra másolva!
Megváltozott az utóbbi időszakban a Nemzetközi Valutaalap (IMF) Magyarországhoz való hozzáállása, már nem tekinti például unortodoxnak a magyar gazdaságpolitikát - mondta Szakáli István Loránd, a Századvég vezető elemzője a Kossuth Rádió Jó Reggelt, Magyarország! című műsorában.
Vágólapra másolva!

A műsorban arról beszéltek, hogy az IMF szerint az Európai Unióban idén a magyarországi nemzeti össztermék (GDP) fog a második legkisebb mértékben csökkenni a koronavírus-járvány miatt.

Szakáli István Loránd elmondta, az IMF mára más országok számára is követendőnek ítéli a magyar gazdaságpolitikát.

A szervezet ugyanakkor pozitívan értékeli a magyar kormány gazdaságvédelmi akciótervét, illetve intézkedéseit is.

Illusztráció Forrás: AFP/Mandel Ngan

Hozzátette, a kormány gazdasági akcióterve kifejezetten a gazdaság újraindításával foglalkozik, s ezek az intézkedések szükségesek ahhoz, hogy a munkahelyeket megőrizzék, újakat hozzanak létre, és megerősítsék a gazdaság szerkezetét.

Kitért arra is, a járvány elleni védekezés miatt mesterségesen kellett leállítani a gazdaságot;

a legnagyobb kérdés, hogy mikortól nem kell már félni a járványtól, mikor lesz meg a vakcina, hiszen csak ezt követően lehet újraindítani a gazdaságot.