Vezetőt keresnek az 1100 milliárd dollárt kezelő vagyonalaphoz

Norvégia, Oslo
Bryggen, a series of Hanseatic commercial buildings lining the eastern side of the Vgen harbour in Bergen, Norway on March 06, 2017. Bryggen has since 1979 been on the UNESCO list for World Cultural Heritage sites. Bergen is a city on Norways southwestern coast. It's surrounded by mountains and fjords, including Sognefjord, the countrys longest and deepest. (Photo by Gili Yaari/NurPhoto)
Vágólapra másolva!
A Bloomberg értesülései szerint a nemek közti egyenlőségéről híres Norvégiában egy darab jelentkezést sem adtak be nők az 1110 milliárd dollárt kezelő Norges Bank Investment Management vagyonalaphoz, ahol új vezérigazgatót keresnek.
Vágólapra másolva!

A világ legnagyobb állami alapjának élére egyenlőre a jelenlegi vezérigazgató-helyettes Trond
Grande tűnik a legbiztosabb jelöltnek.

A Norges Bank Investment Managementet több mint egy évtizedig Yngve Slyngstad vezette, őt fogja váltani valaki a jelentkezők közül.

Illusztráció Forrás: AFP/NurPhoto/Gili Yaari

A vagyonalapot többször is kritika érte már amiatt, hogy aránytalanul kevés nő ül a vezetőségben, hiszen a 12 tagból kilenc férfi.

Az, hogy ki lesz a befutó az idei év első felében derül majd ki, arra azonban kevés az esély, hogy egy az országon kívüli jelöltre essen a választás, mivel egy korábbi tájékoztatásból kiderült, hogy olyan vezetőt keresnek, aki ismeri az országot, a társadalmat és a helyi kultúrát.