Félmilliárdot keresnek a két hete eltűnt férfin

új forint bankjegyek
Debrecen, 2016. január 4. A megújított húszezer forintos bankjegy részlete. Magyarország ma is hivatalos fizetőeszközét, a forintot, 70 évvel ezelőtt, 1946. augusztus elsején vezették be. A pengőt felváltó új pénz nevét I. Károly történelmi aranyforintjáról kapta. MTVA/Bizományosi: Oláh Tibor *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Bonyolódik a több mint két hete eltűnt Szeitl Gergely (38) ügye: kiderült, hogy a férfi évek óta privát vagyonkezelőként dolgozott, ismerősei pénzét kezelte, közel félmilliárd forintot. A pénznek ugyanúgy nincs nyoma, mint a férfinak.
Vágólapra másolva!

Ahogy azt több mint két héttel ezelőtt az Origo is megírta,

Szeitl Gergely január 13-án indult Őzgida utcai albérletéből a közeli erdőbe a mobiltelefonja és az iratai nélkül, ám azóta sem tudni róla semmit.

Az utolsó nyomok a Pusztaszeri úton lévő szupermarket előtt megszűntek, ezért feltételezhető, hogy a férfi itt autóba szállt. Most azonban felmerül a kérdés, vajon önszántából tette-e.

Gergely barátai egy Facebook-csoportot is létrehoztak a keresésére, amelyhez bárki csatlakozhatott. Pár napja azonban megszüntették ezt az oldalt - írja a Blikk. Ekkor terjedtek el sajtóhírek arról, hogy

Gergely évek óta kezelt magánvagyonokat, húszszázalékos biztos hozamot ígérve.

Félmilliárd forintot bíztak rá ügyfelei az eltűnt férfira Forrás: MTI/Oláh Tibor

Van olyan ügyfele, aki egész családja összes pénzét rábízta, most viszont, hogy nincs meg a vagyon kezelője, nincs kin számonkérni a pénzt sem. Akit ugyanis Szeitl meghagyott kapcsolattartóként, ha vele valami történne, állítja, semmit nem tud erről az üzletről.

A férfit mindenki becsületes, megbízható embernek ismerte, aki ráadásul mindig időben és pontosan fizetett. Idáig.

– mondta a Blikknek a férfi egyik régi barátja, hozzátéve: sok ismerősük úgy véli, Gergő nem eltűnt, hanem meghalt, mivel többen is látták őt meditációjuk során egy szűk, beomlott barlangban.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság II. kerületi Rendőrkapitánysága 01020/157/49/2020. körözési számon eljárást folytat az ismeretlen helyen tartózkodó 38 éves Szeitl Gergely eltűnése ügyében Forrás: Police.hu

A közeli ismerősei és barátai azt teljesen elképzelhetetlennek tartják, hogy a fiatalember lelépett volna.

– mondta a lapnak egy aggódó közeli ismerős.

A rendőrség egyelőre nem nyilatkozott arról, hogy az eltűnésen kívül más ok miatt is keresik-e a férfit.