Fontos lépést tett az IKEA a környezetvédelem terén

Ikea
Budapest, 2016. február 7. Az IKEA első magyarországi áruháza a főváros XIV. kerületében, az Örs vezér terén. A multinacionális bútorkereskedelmi hálózat áruháza 1990. március 21-én nyílt meg a Sugár üzletközpont mellett. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
Az IKEA nemrég bejelentette, hogy a cég fennállása óta először sikerült csökkentene ökológiai lábnyomát, amelyet jelentős részben a széndioxid-kibocsátás mérséklésével értek el.
Vágólapra másolva!

A svéd bútorgyártó közleményéből kiderül, hogy a vállalat széndioxid-kibocsátása 4,3 százalékkal csökkent 2019 augusztusáig, vagyis az akkori fiskális év végéig. Ez összességében 24,9 millió tonna széndioxidnak felel meg.

Illusztráció Forrás: MTI/Faluldi Imre

A vállalat ezt az eredményt javarészt a megújuló energiák egyre növekvő felhasználásának tudta be, valamint egyre gyakrabban alkalmaznak energiatakarékos megoldásokat is az áruházakban, ezek között szerepel például az izzók megújítása is.

A mostani jelentésből szintén megtudhattuk, hogy a világ legnagyobb bútorgyártójának eladásai 6,5 százalékkal emelkedtek az előző évben és mintegy 41 milliárd eurót tettek ki.

A tervek szerint az IKEA 2030-ig klíma pozitívvá akar vállni, ami azt jelenti, hogy nagyobb mértékben csökkentik az üvegházhatású gázok kibocsátásának mértékét, mint amennyit egy aktuális évben termelnek. Ez számszerűen azt jelentené, hogy évente 15 százalékkal, vagyis nagyjából 21 millió tonnával kéne visszavetniük a széndioxid-kibocsátást.