Nagyon vigyázzon, csaló gázszerelők szedhetik rá

Gondolnád? 6 szokás, amelyek ugyanolyan károsak, mint a dohányzás dr.life gáztűzhely
Vágólapra másolva!
A NKM Nemzeti Közművek Zrt. (NKM) földgázszolgáltatójára hivatkozva az utóbbi időszakban több visszaélés történt, ezért felelős energiaszolgáltatóként a fogyasztók vagyonvédelmét szem előtt tartva figyelemfelhívást tesz közzé a Társaság - írják az Origóhoz eljuttatott közleményükben.
Vágólapra másolva!

A csalók szükségtelen műszaki beavatkozások elvégzésére kötnek szerződést az NKM ügyfeleivel, majd nem teljesítik a megbízást, kérjük, hogy ilyen esetben hívják ügyfélszolgálatunkat.

Az NKM felhívja ügyfelei figyelmét, hogy alkalmazottai és megbízottjai külön kérés nélkül kötelesek felmutatni arcképes igazolványukat, ezért ennek elmaradásakor

a személyes megkeresés esetén az ügyfelek mindig igazoltassák a megkeresőt.

Illusztráció Forrás: Dreamstime

A gázmérőt leolvasó, vagy szerelési munkákat végző alkalmazottaknak,

nincs felhatalmazásuk arra, hogy készpénzt vegyenek át az ügyfelektől munkájuk során, ugyanis az NKM semmilyen esetben nem végez helyszínen, készpénzben fizetendő munkát.

Kiemelten fontos, hogy az ügyfelek karban tartsák telekhatáron belüli vezetékeiket és eszközeiket, de a társaság felhívja a figyelmet arra, hogy a Nemzeti Közművek szerelői helyszíni szerződéseket nem kötnek, az ügyfeleket keresetlenül nem keresik meg.

Az NKM elhatárolódik minden nem hivatalos úton történő megkereséstől és csalási kísérlettől, ezek felderítésében együttműködik a rendőrséggel.

Ha a fogyasztó bármilyen gyanús magatartást észlel, kérjük, jelentse be ügyfélszolgálatunk +36 1/20/30/70 474 9999 telefonszámán - kéri az NKM a fogyasztókat.