Kinevezték a debreceni BMW-gyár igazgatóját

BMW gyár München
Vágólapra másolva!
A tervek szerint 2022-ben induló debreceni BMW-gyár élére hivatalosan is kinevezték Michele Melchiorrét, aki igazi nehézsúlyú játékosnak számít az autóiparban - írja az autopro.hu.
Vágólapra másolva!

Ahogy arról októberben az Origo is beszámolt, a BMW Group a debreceni gyár igazgatójának Michele Melchiorre-t szánja, aki az autóiparban és a repülőgépipari területen szerzett széleskörű tapasztalatával érkezik a vállalatcsoport új létesítményének élére.

A BMW müncheni gyára Forrás: schmied/[email protected]

Az autopro.hu a német autóipari szaklapra, az Automobilwoche cikke alapján hivatkozva arról ír, hogy

a BMW most hivatalosan is kinevezte Melchiorrét, hogy a beruházás megvalósulása után irányítsa a magyarországi BMW-gyárat.

A szakember egyben a BMW-csoport alelnöke 2018 októberétől, előtte a bécsi központú Semperit gumigyártó és műanyagipari vállalat vezérigazgatói tisztét töltötte be.

Oliver Zipse, a BMW Group igazgatótanácsának gyártásért felelős tagja (elöl b) és Papp László (Fidesz-KDNP) polgármester (elöl j) aláírja a BMW debreceni gyárberuházásának támogatásáról szóló megállapodást a Debreceni Egyetemen 2018. október 12-én. Mögöttük Barcsa Lajos (Fidesz-KDNP) alpolgármester, Ésik Róbert, a Nemzeti Befektetési Ügynökség (HIPA) elnöke, Michele Melchiorre, a BMW gyár igazgatója, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter és Palkovics László innovációs és technológiai miniszter (b-j). MTI Fotó: Czeglédi Zsolt Forrás: MTI/Czeglédi Zsolt

De 2016 előtt is az autóiparban mozgott, a DaimlerChrysler AG-nál (a Daimler AG 1926-tól 1998-ig Daimler-Benz, 1998-tól 2007-ig DaimlerChrysler néven működött, 2007 óta csak Daimler néven működik), valamint az FCA Fiat Chrysler Automobilesnál töltött be vezető tisztségeket. Megfordult az Airbusnál és a Bombardiernél is, az előbbinél az ellátási lánc és beszerzési részlegen, az előbbinél pedig az alkatrészgyártási részlegnél volt.