Fura baki az IKEA-tól

Ikea
Budapest, 2016. február 7. Az IKEA az első magyarországi áruháza a főváros XIV. kerületében, az Örs vezér terén. A multinacionális bútorkereskedelmi hálózat áruháza 1990. március 21-én nyílt meg a Sugár üzletközpont mellett. MTVA/Bizományosi: Faluldi Imre *************************** Kedves Felhasználó! Ez a fotó nem a Duna Médiaszolgáltató Zrt./MTI által készített és kiadott fényképfelvétel, így harmadik személy által támasztott bárminemű – különösen szerzői jogi, szomszédos jogi és személyiségi jogi – igényért a fotó készítője közvetlenül maga áll helyt, az MTVA felelőssége e körben kizárt.
Vágólapra másolva!
A svéd bútor-kiskereskedelmi láncnak, az IKEA-nak mentegetőznie kell, mert az egyik faliképén szereplő világtérképről lemaradt Új-Zéland.
Vágólapra másolva!

A BBC cikke szerint egy sasszemű vásárló vette észre a hibát, hogy a szóban forgó világtérképen csak egy fehér folt árválkodik azon a helyen, ahol az Ausztrália közelében fekvő szigetországnak kellene láthatónak lennie.

Egy amerikai Reddit-felhasználó fedezte fel a tévedést egy Washingtonban működő IKEA áruházban. Azonnal posztolt is róla egy fotót azon az oldalon, ahol kifejezetten azokat a világtérképekről készült képeket gyűjtik, amelyekről szintén lemaradt Új-Zéland.

Ilyen baki tehát már messze nem először fordult elő.

Az ominózus Björksta falikép Új-Zéland nélküli világtérképpel Forrás: Reddit/Jibbles666

Az IKEA elismerte a tévedést, és elnézést kért érte. A BBC-nek elmondták, hogy felelősséget éreznek azokért a motívumokért, amelyeket termékeiken felhasználnak. A falikép kivonása már folyamatban van áruházaikból. Rosszmájú kommentekben ugyanakkor felvetődött a kérdés, hogy ezt a terméket vajon első új-zélandi áruházukban is fogják-e árulni?