Teljesen megváltozik a Google térkép

Google, Google Chrome
ANKARA, TURKEY - SEPTEMBER 6: Google's logo is seen on a screen in Ankara, Turkey on September 6, 2018. Aytug Can Sencar / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
A Google az I/O nevű konferencián bemutatta legújabb térképét, amely valós időben a telefon kamerájának segítségével adna útbaigazítást a felhasználónak.
Vágólapra másolva!

A kiterjesztett valóság lehetővé teszi, hogy a Google térkép teljesen átalakuljon a még egyszerűbb tájékozódás érdekében. Az új térkép alkalmazáshoz a mobiltelefon kameráján keresztül, az élő képre vetíti ki a rendszer a különböző tájékoztatókat és az útirányt.

Viszont a Google azt sem szeretné, hogy egész úton a telefonon keresztül bámuljuk a világot, ezért miután használjuk az opciót hamarosan eltűnik és a térkép visszavált a hétköznapi kinézetre.

A fejlesztőcsapat egyik vezetője elmondta, hogy a funkció az olyan helyzetekre lett kitalálva, amikor például leszállunk a metróról és nem tudjuk melyik kijáratot válasszuk.

illusztráció Forrás: AFP/Anadolu Agency/Aytug Can Sencar

A kiterjesztett valósággal felvértezett térkép azért sem lesz mindig elérhető, mert a Google vizsgálatai szerint a felhasználók túlságosan is a telefonjuk képernyőjére hagyatkoztak séta közbe és gyakorlatilag megállás nélül azt bámulták.

Az új térkép eleinte csak bizonyos embereknél lesz elérhető, de hamarosan mindenki kipróbálhatja majd, ha a Google elégedett lesz a tesztidőszak eredményeivel.