Van, aki közel félmillió forintért rendelt játékot az idei Black Friday-en

Vágólapra másolva!
A kiskereskedelem éves szinten legfontosabb heteinek számítanak az év utolsó másfél-két hónapjának hetei. A Black Friday-jel induló és karácsonyig tartó vásárlási láz sok helyen idén is rekordokkal kecsegtet. Különösen jó hónapot várhatnak decemberre a játékforgalmazók is, akik már a Fekete Péntek elnevezés alatt futó napon illetve hétvégén is jelentős számú eladást produkáltak. Erről osztott meg közleményében néhány érdekes számot a JátékNet.hu.
Vágólapra másolva!

A webáruháznál az év legforgalmasabb időszaka a tél: a Black Friday napjai, az adventi hétvégék és az Ország Játéka verseny. Magyarország legnagyobb gyermekjáték webáruházának vasárnap zárult Black Weekend akciója során, csütörtök és vasárnap között közel 25.000 rendelés érkezett és 95.000 darab játékot adtak el.

Ennek a négy napnak a forgalma 30 százalékkal magasabb lett, mint az első negyedéves teljes forgalom volt,

illetve több, mint 16 százalékos forgalomnövekedést értek el az előző év azonos időszakához képest.

Illusztráció Forrás: Játéknet

A vállalat szerint szerint a Black Friday hétvégi forgalmának a háromszorosa várható decemberben.

S hogyan alakultak a "leg"-ek a webáruház hétvégi forgalmában?

  • A legnagyobb összegű rendelés: 450 810 forint (egy ügyvédi irodából érkezett)
  • A legkisebb összegű rendelés: 53 forint (egy Mikulás zacskóra vonatkozott).
  • A leggyorsabb vásárló csütörtök 0 óra 0 perc 6 másodperckor adta le a rendelését, a legügyesebb pedig vasárnap éjszaka 23 óra 59 perc 59 másodperckor.

A cég szerint az idei karácsonyi szezonban is számos klasszikus játék népszerű lesz, a társasjátékok családjában pedig a már jól ismert nevek, az Activity, a Gazdálkodj okosan és a Monopoly hódítanak majd. De népszerűek lesznek az interaktív társasok, valamint a tűzoltós játékok is.