Egymillió dolláros bankjeggyel akart számlát nyitni, nem sikerült

amerikai százdolláros
Stack of hundred dollar bills
Vágólapra másolva!
A nebraskai rendőrség körözést adott ki egy férfi ellen, aki a minap egy hamis egymillió dolláros bankjeggyel akart számlát nyitni.
Vágólapra másolva!

A Lincoln városában található Pinnacle Bankba a délelőtti órákban sétált be egy férfi, aki a bankfiók egyik munkatársához sétált azzal a szándékkal, hogy számlát nyisson. Erre a célra átadott egy 1 millió dolláros bankjegyet, amelyről váltig állította, hogy eredeti.

A pénzintézet munkatársa azonban hamar kiszúrta a csalást, és miután nem volt hajlandó számlát nyitni, a férfi dühösen kisétált, hátrahagyva a hamis címletet.

A bank alkalmazottja ezt követően jelentette az esetet a helyi rendőrségen, melynek tisztjei meg is kezdték a felvételek vizsgálatát, valamint körözést adtak ki a férfira. Az a lehetőség is fennáll, hogy maga a férfi is átverés áldozata lett, ezt az eshetőséget is kivizsgálják majd.

illusztráció Forrás: AFP/Image Source/Richard Lewisohn

A Fox News értesülései szerint az Egyesült Államokban sosem nyomtattak egymillió dolláros bankjegyeket. A legnagyobb címlet, amely valaha forgalomba került, a 10 ezer dolláros bankjegy volt.