A mesterséges intelligencia így változtatja meg az utazásokat

AI mesterséges intelligencia Circuit board brain, illustration decorative emblem quality SYMBOL BOARD artificial intelligence ai neuro ICON DESIGN print POSTER cover ART circuit concept information GREY COLOUR CAST line chip
Áramkörökből álló agy a mesterséges intelligencia szemléltetésére
Vágólapra másolva!
Az MI (mesterséges intelligencia) sokban megkönnyíti nemcsak az üzletemberek, hanem az átlagos turisták utazását is. Segítségével egyszerűbben mozgathatjuk a bőröndöket, értesítést kapunk ha a járatunkat indulása módosul, de segíthet akár beszálláskor is. Bemutatunk néhány MI megoldást, amely megkönnyíti az utazást.
Vágólapra másolva!

Hamarosan elfelejthetjük a szokásos bejelentkezést a hotelek recepciójánál, mert sokfelé már egy alkalmazás segítségével is meglehet tenni ugyanezt. Csak le kell adni, hogy pontosan milyen szobát szeretnénk, a mesterséges intelligencia pedig azonnal utánanéz annak, hogy van-e az igényeinknek megfelelő.

illusztráció Forrás: Science Photo Library/MACROVECTOR / SCIENCE PHOTO LIBRARY/Macrovector / Science Photo Libr

Ráadásul nem kell tovább a Wi-Fi jelszó után sem kutatni, hanem egyszerűen meg kell kérni az MI-t, hogy mondja el nekünk. Néhány hotelben már virtuális segítőt is munkába állítottak, amely intézi az ételrendelést, a késői kijelentkezést, de sok minden másra is képes.

A hotelszobán belüli telefont néhány lánc már új technológiára cserélte.

A Roxy, amely egy hanggal aktiválható mesterséges intelligenciával felszerelt eszköz, segít friss törölközőt kérni, taxit rendelni, de még a helyi éttermek közül is ajánl néhányat a vendégnek. Persze ezek nem minden esetben objektívek, hiszen az éttermek gyakran fizetnek azért, hogy a Roxy ajánlatába kerüljenek.

A repülőjegy vásárlás is egyszerűbb az MI-nek köszönhetően, mivel az előző vásárlások alapján képes kitalálni, hogy mikor szeretnénk menni, hova, de még azt is, hogy hol szeretünk ülni a gépen és hány bőrönddel utazunk. Ha esetleg törlik a járatot, akkor azonnal képes feltérképezni a lehetőségeket és alternatív megoldásokat javasol.

Azok is fellélegezhetnek, akik utálják magukkal cipelni a bőröndöt a reptéren.

Már idén boltokba kerül az Ovis by ForwardX bőrönd, amely kamerák és a mesterséges intelligencia segítségével folyamatosan követi a tulajdonosát. Egy karkötő is jár hozzá, amely vibrálni kezd, ha a csomagunk 2 méternél távolabb kerül tőlünk. És ha véletlenül elveszne a csomag, azt egy alkalmazás segítségével - a beszerelt GPS-nek köszönhetően - könnyen meg lehet találni.