Lengyelek indítják újra a Burger Kinget Romániában

Upside Down Whopper Burger King hamburger
Vágólapra másolva!
Az Amrest nevű lengyel csoport, amely Romániában 46 Starbucks kávézót üzemeltet, szeptemberben nyitja meg a helyi piacon az első Burger King éttermét - értesült a Ziarul Financiar román lap nyomán a Romania-insider.com.
Vágólapra másolva!

A Burger King először 2007-ben lépett be a román piacra, de a piaci terjeszkedés nem ment megfelelően, aminek következtében a helyi franchise-üzemeltető fizetésképtelenné vált, így

2012 januárjában bezárták az összes éttermet.

Újra lesz Burger King gyorsétterem Romániában Forrás: Burger King

Jelenleg csak egy Burger King márkanév alatt működő étterem van Romániában, az is a bukaresti repülőtéren.

Az Amrest öt évvel ezelőtt lépett be a román piacra, amikor átvette a helyi Starbucks franchise-t.

A csoport a régió egyik legnagyobb éttermi szolgáltatója.

Lengyelországban több mint 500 étteremmel rendelkezik, a Pizza Hut, a KFC, a Burger King, a Starbucks és a Blue Frog márkanév alatt. Franchise-okat is működtet Csehországban, Magyarországon, Oroszországban, Spanyolországban, Franciaországban és Németországban.

Az Amrest jelenleg 40 Burger King éttermet visz Lengyelországban, 14-et Csehországban, kettőt Szlovákiában és egyet Bulgáriában.

Tavaly decemberben a Romania-insider.com arról számolt be, hogy az Amrest Lengyelországban, a Cseh Köztársaságban, Szlovákiában, Bulgáriában és Romániában új éttermekkel kapcsolatos fejlesztési megállapodásokat írt alá.

Forrás: Romania-insider.com