Megdöbbentően sok ételfutár eszik bele a kiszállított ételbe

Pizza Delivery Person. "Service Action Adult Business Buying Casual Caucasian Cheerful City Color Image Communication Communication" Concepts And Ideas Consumerism Copy Space Credit Card Customer Day Delivering Door Female Food Food And Drink Giving Happi
Pizza Delivery Person delivering pizza to young woman. She is paying with credit card.
Vágólapra másolva!
Az US Foods élelmiszer-szállítási szokásokról szóló tanulmánya során 500 amerikai kiszállítót és 1500 vásárlót kérdeztek ki szállítási illetve vásárlási szokásaikról – írja a MarketWatch. A kiértékelés megdöbbentő eredményt hozott.
Vágólapra másolva!

A megkérdezett fogyasztók az UberEts, a Grubhub, a DoorDash és a Postmates ételkiszállító telefonos appokat használják.

Képünk illusztráció Forrás: Getty Images/Miodrag Gajic/Vgajic

A felmérésben résztvevő ételfutárokról kiderült, hogy több mint felüket (54 százalék) csábítja az ételek szaga, míg közel harmaduk (28 százalék) nyilatkozta, hogy bele is kóstol az ételbe.

A tanulmány során megkérdezték a vásárlókat, hogy egytől tízes skálán (az egy a "nem nagy ügy", míg a tíz a "teljesen elfogadhatatlan" kategóriája) mennyire lennének dühösek, ha a szállító beleenne az ételükbe.

Az átlagos válaszérték a 8,4 volt.

Ráadásul ezzel a kiszállítók megsértik munkahelyük irányelvét is, és ha tettük kitudódik, az állásuk elvesztésével járhat.

Illusztráció Forrás: AFP

A tanulmányból kitűnik, hogy a vásárlók 85 százaléka örülne egy biztonsági zárnak, például egy lezáró matricának az ételes dobozon.

A felmérésben továbbá a borravalóra is rákérdeztek:

a vásárlók 95 százaléka ad borravalót,

66 százalék az alapján számítja ki a borravaló mértékét, hogy mennyibe került az étel, továbbá a vásárlók 57 százaléka átlagosan 5 dollár (1400 forint) borravalót ad, míg csupán 11 százalék ad 6 dollárt (1700 forint) vagy ennél magasabb összeget a futároknak.