Már Darth Vader öléből is nézheti a Star Warst - videó

darth vader
Vágólapra másolva!
Ha bárki azt gondolta volna, már minden létező tárgyat és terméket elkészítettek Star Wars-változatban a fanatikus rajongóknak, a Disney most bebizonyította, hogy ez alaptalan vélekedés. A Fast Company arról ír, hogy Kenneth Cobonpue luxuscikktervező egyedi, tematikus és méregdrága bútorokat alkotott azoknak, akiknek minden pénzt megér a szériához való kötődésük.
Vágólapra másolva!

A Disney és a Lucasfilm a szakmájában igen jónevű, Fülöp-szigeteki luxusdizájnerrel terveztette meg a sorozat rajongóinak álombútorait. Kenneth Cobonpue nem rejtette véka alá, hogy nagy kihívást jelentett számára a filmek sajátos vizuális jellegzetességeit összeegyeztetni saját stílusával. Az eredmény azonban meggyőzte a megrendelőt, így most már bárki beszerezheti magának a Star Wars-bútorcsalád darabjait.

Ezek között pedig kifejezetten mutatós, a Sith sötét nagyuraira, Darth Vaderre és Darth Sidiousra emlékeztető fotelek, Jedi-lámpák, TIE vadászgépeket imitáló székek is megtalálhatók.

Igaz, az áruk sem olcsó, 1345 és 2800 dollár között mozog (kb. 380 ezer és 800 ezer forint).

S hogy mennyire éri meg Star Wars-termékeket készíteni a mindenkori jogtulajdonosoknak?

Nem kétséges, hogy nagyon.

A filmek az 1970-es évek végén induló, és azóta is tartó karrierjük során – figyelembe véve az inflációt – már 10 milliárd dollárnak megfelelő bevételt termeltek világszerte. A Star Wars-tematikájú ajándékok, mindennapos használati tárgyak végtelenül széles termékpalettái viszont már 32 milliárd dollárt hoztak össze.