Az Uber már teszteli a drónos ételszállítást

2025 után jelentős fejlődésnek indulhat az utasszállító drónok piaca
Vágólapra másolva!
Az Uber már teszteli legújabb szolgáltatását, amelynek keretében a cég drónokkal szállítja házhoz a megrendelt ételeket. A vállalat szerint ezzel a megoldással drasztikusan csökkenhet a kiszállítási idő.
Vágólapra másolva!

San Diegoban, az Egyesült Államokban kezdte tesztelni az Uber az új drónos szolgáltatását. A megoldás elméletben egyszerű: az étterem alkalmazottja berakja a megrendelt ételeket és italokat a drón rakterébe, amely egy új légiközlekedési önvezető rendszer segítségével megkeresi a szállítási címhez legközelebbi (vagy legoptimálisabb helyen lévő) futárt. Miután megtalálta elszállítja ennek a futárnak az ételt, aki majd a vevőnek kiviszi azt.

A jövőben a drón egyenesen az ételszállító kocsi tetejéhez csatlakozna, így még gyorsabb lenne a szállítás.

Az Uber még múlt évben kapott engedélyt arra, hogy tesztelje a légi ételszállítást San Diegoban. A cég viszont nemcsak az ételszállításban tehet szert nagy előnyre, hanem fontos információkat gyűjthet más projektjeihez, például a repülő taxikhoz.

illusztráció Forrás: Roland Berger (Rolandberger.com)

A vállalat emellett bejelentette, hogy a Volvóval közösen építenek önvezető autót. A Volvo XC90-es SUV-be az Uber önvezető rendszere kerül majd. A két vállalat 2016-ban kötött partneri megállapodást és ez lesz a közösen fejlesztett harmadik önvezető kocsijuk.