Nyert a diák, aki az értéktelen diplomája miatt perelte az egyetemét

Yale Campus, Yale Egyetem
A Yale Egyetem campusa egy 2015. áprilisában készült felvételen.
Vágólapra másolva!
A most 30 éves Pok Wong még 2013-ban diplomázott a brit Ruskin University, Nemzetközi gazdálkodás szakán, azonban nem volt maradandóan elégedett az oktatás színvonalával. Szerinte az intézet megtévesztő reklámanyagokkal és hazugságokkal vonzotta a jövőbeli diákokat, akik az ígérttől eltérően használhatatlan, ún. " Miki egér diplomát" kaptak.
Vágólapra másolva!

Pok Wong beperelte egykori egyetemét, mivel szerinte az oktatási intézet reklámjaiban és hirdetéseiben félrevezeti a jövőbeli hallgatókat és az ígért magas minőségű oktatás és értékes, versenyképes diploma helyett, egy a munkaerőpiacon használhatatlan papírt ad a végzősöknek.

Az ügyet Wong és az egyetem bíróságon kívül rendezték, így a volt hallgató 61 ezer dollárhoz jutott,

ez viszont állítása szerint arra sem elegendő, hogy azt az összeget megtérítsék neki, amelyet a tandíjra és jogi kiadásokra költött. Wong szerint az egyetem jócskán eltúlozta a karrierlehetőségeket, amelyeket az általuk adott diploma biztosít.

A kép llusztráció Forrás: Shutterstock

Mindemellett állítása szerint az intézetben hiány volt szaktekintélyekből, a tananyagot nem magyarázták el rendesen, valamint az oktatók is gyakran késtek az előadásokról, látszólag nem is érdekelték őket a hallgatók.

Wong hozzátette, hogy többször is jelezte az egyetem felé panaszait, amelyek süket fülekre találtak. Azt mondták neki, hogy rajta kívül senki más nem panaszkodott, hogy gondok lennének, így oldja meg maga a problémáit.

Wong viszont több olyan diákról is tudott, akik szintén elégedetlenek voltak az oktatás minőségével.

Elmpndta azt is, hogy a tanintézet pénzügyi forrásai jelentős részét a diákok toborzására költi, azonban a felvételük után már nem foglalkoznak velük. Mindenkit arra bátorít, hogy aki hasonló helyzetbe kerül, terelje jogi útra a dolgokat.