Enélkül nem fog menni a cégek növekedése

felnőttképzés, illusztráció
Vágólapra másolva!
Az Üzletrészen is többször írtunk arról a közelmúltban, hogy a cégvezetők az egyik legnagyobb kihívásnak a digitalizációt tekintik. A vállalatok működési hatékonysága és az árbevétel is megsínyli majd a digitalizáció hiányát az EY 200 HR vezető körében végzett Building a Better Working Europe felmérés szerint, hacsak nem tesznek valamit a cégek.
Vágólapra másolva!

A nemzetközi befektetők fele tervez a digitális és üzleti szolgáltatásokhoz kötődő új beruházásokat a kontinensen.

A térségben már működő cégek 41 százaléka pedig annak ellenére tovább bővülne, hogy a küszöbön álló Brexit miatt érezhető a döntéshozók bizonytalansága.

A megkérdezett vezetők 34 százaléka szerint Európa gazdasági jövőjét az határozza meg, milyen eredményesen tudja kihasználni a digitalizáció - amúgy túl gyors - térhódítását. Minden második válaszadó úgy látja, hogy a cégek nem képesek időben felvenni a megfelelő tehetségeket ahhoz, hogy innoválni tudjanak.

A digitalizációs kihívások legyőzése érdekében sokunknak felnőttként is be kell majd ülnie az iskolapadba és tanulnia kell, vagy más módon kell képességet szereznie az egyre inkább digitális világban Forrás: Shutterstock

A nemzetközi tendenciák itthon is érvényesek. A magyar cégek relatív versenyképességének kulcsa, hogy képesek-e elsőszámú prioritásként kezelni a digitalizációt.

– mondta Farkas Margit, az EY Személyügyi tanácsadással foglalkozó üzletágának partnere.

A témáról az Adó.hu írt bővebben.