Ezért jelentkeznek egyre többen pszichológia szakra

felsőoktatási felvételi 2019
pszichológus szak
Horváth Dávid
felsőoktatási felvételi 2019 pszichológus szak Horváth Dávid
Vágólapra másolva!
Mivel foglalkozik valójában egy pszichológus szakon végzett pályakezdő? Mennyi a kezdőbére? És mi a különbség két eltérő intézmény azonos képzése között?
Vágólapra másolva!

Hallgatókat kérdeztünk az Educatio oktatási szakkiállításon arról, mire számíthat, aki a szakra jelentkezik. Ugyanis az elmúlt évek első helyes jelentkezési statisztikái alapján a gépészmérnök szak egyike a legnépszerűbb képzéseknek. Az összes jelentkező ezen a szakon:

  • 2017-ben 3 730 fő
  • 2018-ban 4 411 fő

volt.

Mekkora a kezdőbér?

A Felvi.hu felsőoktatási portálon az Oktatási Hivatal által közzétett Diplomás Pályakövetési Rendszerének 2018-as adatai alapján ezen a területen bruttó 261 593 forint az átlagbér.

De mit ad a képzés?

A képzés célja viselkedéselemző szakemberek képzése, akik a pszichológia tudomány elméleti alapismereteinek és alapvető módszereinek birtokában - szakmai vezetés mellett - alkalmasak a pszichológia alkalmazott ágaiban feladatok ellátására. A képzés során olyan készségeket és technikákat sajátítanak el, amelyek révén alapfokon képessé válnak az egyének, a csoportok és szervezetek megismerésére, illetve fejlesztésére. Felkészültek tanulmányaik mesterképzésben történő folytatására.

A képzési idő 6 félév, vagyis 3 év.