Van, ahol bónusz helyett a dolgozók kívánságait váltják valóra

céges buli
Three businessmen drinking at a bar
Vágólapra másolva!
Néhány vállalat az év végi bónuszok és a céges bulin túl is próbál kedveskedni a munkavállalóknak. Van, ahol kifizetik a jogosítvány megszerzését, vagy nyelvvizsgatanfolyamra íratják be a szerencséseket, máshol pedig drága utazásokat adnak ajándékba. Olyan is volt idén, amikor a cég segített megtalálni az egyik dolgozójuk testvérét, akivel az illető még sosem találkozott, mert szülei örökbe adták.
Vágólapra másolva!

Az Acceleration Partners nevű marketingügynökség minden évben valóra váltja tíz szerencsés dolgozó kívánságát. Az egyik 29 éves alkalmazottnak például elveszett testvérét segítettek felkutatni.

A „Dream On”, vagyis az álmodj tovább programot a cég vezérigazgatója, Robert Glazer vezette be.

Az alapötlet szerint a dolgozók levélben jelentkezhetnek a programban, amelyben leírhatják legnagyobb álmaikat, majd ezek közül egy erre a különleges alkalomra létrehozott bizottság kiválasztja a tíz legjobbat, akiknek az Acceleration Partners megpróbálja teljesíteni a kívánságát.

Illusztráció Forrás: Image Source/Dreampictures

Előző évben például az egyik marketinges az MIT-n – amely a világ egyik legnevesebb egyeteme – tarthatott előadást. Crooks még csak három hónapja dolgozik a cégnél, viszont idén ő is a kiválasztottak között volt. Neki egy dániai utazás volt az álma, ezt pedig meg is kapta karácsonyra.

Glazer elmondta, hogy az ajándékok néhány száz dollártól akár több ezerbe is kerülhetnek, de az MIT-n tartott előadás például ingyen volt, az utazást pedig a cég állta.

Az Acceleration Partners vezérigazgatója szerint nem elég, ha minden dolgozó kap egy 1000 dolláros bónuszt, hiszen ez a vállalatnak 100 000 dollárjába kerül, de valóban senki életét nem változtatták meg. Emiatt inkább úgy döntöttek, hogy 10 szerencsés életébe csempésznek örömöt minden évben.