Tel-Avivban lesik el a high tech gazdaság titkait a fiatal magyar cégek

Legdrágább városok EIU
9. Tel-Aviv
Vágólapra másolva!
Hét fiatal magyar high tech szakember ismerkedik az izraeli startupok sikerének titkaival a Visegrádi Négyek (Lengyelország, Csehország, Szlovákia és Magyarország) valamint Izrael közötti együttműködés első közös tanulmányútján.
Vágólapra másolva!

A héten a visegrádi országok izraeli nagykövetei nyitották meg a visegrádi-izraeli együttműködés közel három hetes, első izraeli oktatási programját, melyen országonként heten vesznek részt.

A képzésen sikeres izraeli vállalkozások vezetői és helyi szakemberek

bemutatják a modern high tech gazdaság létrehozásának számos titkát,

az új ötletek megvalósításának üzleti oldalától a kommunikáció és a szabadalmaztatás útvesztőjéig. A tanulmányúton a visegrádi országokból érkezett fiatalok már befutott izraeli cégek alapítóitól trükköket, tapasztalatokat tanulhatnak nagyrészt interaktív műhelybeszélgetéseken, céges látogatásokon, egyéni tanácsadásokon.

Tel-Aviv Forrás: AFP/Jack Guez

"A résztvevők nem gondolták volna, hogy politikai jelentőségű az útjuk, de ők az első nagykövetei ennek az Izraelt és a V4-et összekötő együttműködésnek, melyben Izrael – a világ egyik vezető technológiai nemzete – és a visegrádi térség, amely 65 milliós népességével és kiemelkedő gazdasági növekedésével az EU növekedési motorja, kapcsolódik egymáshoz" – mondta Benkő Levente, Magyarország tel-avivi nagykövete.

Rodica Radian-Gordon az izraeli külügyminisztérium európai osztályának igazgatóhelyettese szerint

az együttműködés tartalmat ad a politikai kapcsolatoknak, összeköti a gazdaságokat és a társadalmakat, és ezzel megerősíti az országok közötti kiváló viszonyt.

Horváth Gáspár, a Miutcánk nevű közösségi platform alapítója, az egyik magyar résztvevő szerint nem csak az izraeli gyakorlattal ismerkednek, hanem a négy visegrádi országból érkező társaikkal is, aminek szintén hasznát vehetik a jövőben.

Illusztráció Forrás: rawpixel/Pixabay

A hét magyar közreműködő egyike, a Fundastik nevű cég egy újfajta befektetési segédeszközt fejleszt, amely segít a laikusoknak eligazodni a befektetési lehetőségek világában.

– mondta el Halmai Attila, a cég alapítója. Mellettük Fodor Papp Gábor érkezett a Familifinances, Sohajda Júlia pedig a SafeSkin nevű vállalkozás képviseletében.

A programba bekapcsolódott három, startupok fejlesztésével, támogatásával foglalkozó inkubátor szervezet is,

melyeket Hosszú Melinda az ELTE innovációs központjából, Jillek Mátyás a pécsi egyetemről, Orbán Dorottya pedig a Design Termináltól képvisel.