Hatvan hétig kap még fizetést, aki önként felmond ennél a szolgáltatónál

Verizon wireless telekom
Vágólapra másolva!
Az amerikai mobilszolgáltató, a Verizon jövő nyáron 10 ezer dolgozójától válik meg, azonban egyáltalán nem a szokványos módon teszi ezt. A cég bejelentette, hogy az "elválási program" keretén belül azok, akik maguktól lépnek ki 2019 közepén, akár 60 hétig is fizetést kaphatnak a felmondás után.
Vágólapra másolva!

A Verizon nemrég jelentette be, hogy spórolni akarnak, hiszen az 5G mobilhálózatra való átállás igen költséges lesz. Jelenleg jó úton haladnak afelé, hogy a megtakarítás 2021-re elérje a 10 milliárd dollárt.

Ennek keretei között a cég bejelentette, hogy megválik 10.400 dolgozójától, azonban nem kirúgják őket, hanem az úgynevezett " elválási program" keretein belül komoly bónuszokat kaphat az, aki önként távozik jövő nyáron.

Illusztráció Forrás: Picture-Alliance/AFP/Frank Duenzl

Az alkalmazottak akár 60 heti fizetést és egyéb juttatásokat is kaphatnak, attól függően, hogy mennyi ideig dolgoztak a vállalatnál.

A Verizon ezzel szeretné optimalizálni a vállalati struktúrájukat, és azt reméli, hogy a változtatásokkal eredményesebb lehet majd a cég az 5G piacon. A szolgáltatónak jelenleg 152.300 munkatársa van.