Bajnokok reggelije: kukoricapehely-sört dobtak piacra

Kult, Amikor egy világmárka a véletlennek köszönheti a sikerét, cornflakes, gabonapehely
Vágólapra másolva!
Kukoricapehely-sört bocsát forgalomba a Kellogg's - írja az ÉlelmiszerOnline. Az innivaló főleg a cég berkeiben keletkezett élelmiszer-hulladék csökkentését szolgálja.
Vágólapra másolva!

A Throw Away IPA-t egy manchesteri, Seven Brothers Brewery nevű főzde állítja elő.

A környezetvédelmet szolgáló sör gabonatartalmának 30 százaléka áll "túl kicsinek, túl nagynak vagy túlfőzöttnek találtatott" kukoricapehelyből. A fennmaradó 70 százalékát búza képezi.

A tengeri állítólag megédesíti az ízét, illetőleg kukoricaszínt kölcsönöz neki.

A Kellogg's kukoricapehely-sör mutatott be Forrás: Kellogg's

Az ital forgalmazása máskülönben a Magyar Élelmiszerbank Egyesülethez hasonlóan működő, FareShare nevű, brit élelmiszer-elosztó szervezetet is támogatja.

A gyártó minden doboz eladott sör után 10 penny-t fizet a jótékonysági alapítványnak.

A Kellogg's UK jótékonyságért felelős igazgatója, Kata Prince azt mondta, hogy a Kellogg's folyamatosan kutat a termelése során keletkezett hulladék csökkentését célzó módszerek után, és ezért nagy dolog, hogy a vállalat összefog egy helyi beszállítóval ebben a kezdeményezésben.

A Seven Brothers Brewery részéről pedig Alison Watson úgy fogalmazott, hogy a főzde is nagyon örül, hogy a Kellogg's-szal együttműködve egy olyan projekten dolgoznak, amely lehetővé teszi a mellőzött, de a fogyasztásra még kiválóan alkalmas gabonapelyhek újrafelhasználását.