Nagy dobásra készül a Tesla, Musk el is árulta, hogy mire

Elon Musk
Elon Musk speaks near a Falcon 9 rocket during his announcement that Japanese billionaire Yusaku Maezawa will be the first private passenger who will fly around the Moon aboard the SpaceX BFR launch vehicle, at the SpaceX headquarters and rocket factory on September 17, 2018 in Hawthorne, California. - Japanese billionaire businessman, online fashion tycoon and art collector Yusaku Maezawa was revealed as the first tourist who will fly on a SpaceX rocket around the Moon. (Photo by DAVID MCNEW / AFP)
Vágólapra másolva!
Elon Musk a 60 Minutes nevű műsorban beszélt arról, hogy ha lehetőség adódik, szívesen megvásárolnák a General Motors néhány gyárát.
Vágólapra másolva!

A Tesla vezére Lesley Stahlnak, a 60 Minutes műsorvezetőjének beszélt a terveiről, bocsánatot viszont nem kért megbotránkoztató viselkedéséért, pedig bizonyára sokan számítottak rá. Helyette inkább beszólt az amerikai tőzsdefelügyeletnek (SEC), amely még szeptemberben perelte be a befektetők megtévesztése miatt, és többször kiemelte mennyire nem tiszteli őket.

Musk akkor egy twitter üzenetet posztolt, miszerint hajlandó lenne kivezetni a tőzsdéről a Teslát.

Ennek hatására az elektromos autógyártó részvényei elszálltak, de a hír sokak szerint csak kacsa volt és éppen a részvényárak feltornászására szolgált. Ezzel kapcsolatban azt mondta, hogy senki sem tökéletes, ő maga pedig igen impulzív ember, ezért sokszor cselekszik meggondolatlanul.

illusztráció Forrás: AFP/David Mcnew

Nemrég élő adásban füvezett, előtte a twitter üzenetével haragította magára a hatóságokat, majd pedofilnak nevezte a thai barlangi mentésben résztvevő egyik búvárt.

Musk szerint ő csak saját magát adja, de azt is elismerte, hogy nagyon stresszes volt az idei év és ez lehetett az egyik oka megkérdőjelezhető cselekedeteinek. A Model 3-as gyártási nehézségeiről is beszélt, valamint arról, hogy nemcsak a Teslának, hanem neki magának is gondjai vannak a határidők betartásával.

Felmerült az is, hogy a General Motors (GM) legutóbbi 14 ezer fős leépítése miatt akár gyárakat is bezárhatnak majd, a Tesla pedig kész lenne azokat megvásárolni.