Musk két héten belül bemutatja vákuumvonata alagútját

Elon Musk
Elon Musk speaks near a Falcon 9 rocket during his announcement that Japanese billionaire Yusaku Maezawa will be the first private passenger who will fly around the Moon aboard the SpaceX BFR launch vehicle, at the SpaceX headquarters and rocket factory on September 17, 2018 in Hawthorne, California. - Japanese billionaire businessman, online fashion tycoon and art collector Yusaku Maezawa was revealed as the first tourist who will fly on a SpaceX rocket around the Moon. (Photo by DAVID MCNEW / AFP)
Vágólapra másolva!
A Boring Company Los Angeles melletti alagútját december 18-án mutatják meg – a megnyitó ideje így is elmarad a tervezettől, de az alapító, Elon Musk Twitter üzenetében úgy fogalmazott, hogy a bemutatón többet látnak majd az érdeklődők egy földbe ásott alagútnál. A Hyperloop, mint a jövő új utazási formája nem más, mint egymás után haladó utasszállító kapszulák egy légritkított csőben (ez a bemutatni tervezett alagút) és az egész rendszert egy lineáris motor hajtja meg.
Vágólapra másolva!

Az alagút bár a cég tulajdona, az teljes egészében használható, legális utazást kínál az autóknak – állítja a Business Insider.

Elon Musk, a Boring Company alapítója Forrás: AFP/David Mcnew

Októberben úgy nyilatkozott Musk, hogy december tizedikére már készen fog állni az alagút. Egyelőre azonban nem tudni, hogy milyen készültségű az alagút.

A december 18-án megnyíló alagút mintegy két mérföldes (3,2 kilométer) a SpaceX Los Angeles-i központjában.

A vállalat jelenleg a Dodger Stadion közelében lévő alagúton is megkezdte a munkálatokat, amit a Dugout Loopnak kereszteltek, és ami a közeli metrótól egészen a stadionig viszi majd a látogatókat.

A vállalat novemberben visszalépett egy alagút tervétől, ugyanis helyi csoportok beperelték Los Angeles városát, mivel mentesítették a Boring Company-t a környezetvédelmi előírások betartásától. A cég ezért visszalépett a tervektől, ami egy szintén két mérföldes szakasz lett volna Los Angeles nyugati régiójában.