Ez a cég óriásit kaszál a telefonos csalók kiszűrésével

Internetes csalás, kalózkodás
Vágólapra másolva!
A hét éve alapított Pindrop nevű startup azzal foglalkozik, hogy mesterséges intelligencia segítségével szűri ki a telefonos csalókat. Ez több neves cég figyelmét is felkeltette, a Goldman Sachs mellett pedig a Vitruvian Partners is beszállt, mint befektető, így összesen 90 millió dollárnyi tőkét sikerült gyűjteni.
Vágólapra másolva!

A Pindrop a héten jelentette be, hogy az utolsó tőkegyűjtési körben befolyt összeget az európai terjeszkedésre fogja felhasználni. A legtöbb pénzt a Vitruvian adta, őket pedig a Goldman Sachs és a szingapúri EDBI követte. Mindemellett a támogatók között szerepel az Alphabet, a Citigroup és az Andreessen Horowitz.

illusztráció Forrás: Shutterstock

Az atlantai székhelyű Pindrop a mesterséges intelligencia segítségével szűri ki a telefonos csalókat, állításuk szerint ez a módszer az esetek 99 százalékában eredményes. A Pindrop egy telefonhívás során 1380 tételt vizsgál és képes megállapítani, hogy honnan telefonálnak és milyen típusú telefont használnak, ezzel pedig úgynevezett telefonos ujjlenyomatot készít.

Jelenleg évente 650 millió hívást elemeznek a mesterséges intelligencia segítségével, de ez a szám várhatóan 1,1 milliárdra nő az idei év végére.

A Pindrop beszámolója szerint csak idén összesen 350 millió dollárnyi csalást akadályoztak meg. A vállalat bevétele az elmúlt három évben 137 százalékot emelkedett és a tervek szerint hamarosan tőzsdére mennek.

A Pindrop pénzforgalma várhatóan 2019 első negyedévében lesz pozitív, tehát ekkorra lesz profitábilis a startup. A jövőben különböző okoseszközökre is szeretnék kibővíteni a szolgáltatást.