Továbbra is 3 óriásvállalat verseng az ezermilliárdos álomhatárért

2018 spring meetings of the International Monetary Fund and World Bank Horizontal
Ennyit keresnek a leggazdagabbak – galéria
7, Bill Gates (Microsoft) – 456 ezer dollár, átszámítva 127,2 millió forint
Vágólapra másolva!
Az elmúlt napok tőzsdei kereskedésében a három nagy technológiai cég nagyjából 860 milliárd dollár körüli értéken zárt. De például múlt pénteken a Microsoft vette át a vezetést, amit hétfőn visszaszerzett az Apple, miközben az Amazon e-kereskedelmi óriás értéke is egyre jobban kúszik felfelé.
Vágólapra másolva!

Korábban mind az Apple – első amerikai vállalatként –, mind az Amazon elérte az ezermilliárdos álomhatárt.

Bill Gates, a Microsoft alapítója Forrás: AFP/Andrew Caballero-Reynolds

A technológiai cégek októberi értékvesztése óta viszont stabil fellendülés tapasztalható a piacon, amit csak tovább erősített Washington és Peking megállapodása arról, hogy nagyjából egy 90 napos szünetet tartanak a kereskedelmi vámháború közepette.

A Microsoft előretörése okozott némi meglepetést, mivel a vállalat 2002 óta nem zárt évet vezető cégként, valamint 2010 óta nem bírtokolja a legértékesebb technológiai vállalat címet sem – állítja a CNBC.

Ugyanakkor 2014 februárja óta a céget Satya Nadella vezeti, aki felgyorsította a Microsoft átállását a felhő alapú szolgáltatásokra, és ezzel a vállalat megelőzte számos vetélytársát.

Az Apple 2018 negyedik negyedévében ugyanakkor bejelentett, hogy változtatnak az Iphone készülékek eladási stratégiáján, ami aggodalmat keltett számos befektetőben.

Az Amazon az utolsó negyedéves jelentésében 2,1 milliárd dolláros bevételt prognosztizált először, amit később megemelt 3,6 milliárdra, de a cég még ezt a várakozást is túlszárnyalta 3,9 milliárd dolláros bevételével.