Logisztikában fejleszt a MediaMarkt Magyarországon

ÉPÜLET MŰSZAKI ESZKÖZ TÁRGY televízió üzlet Budapest, 2012. október 24.
Egy vásárló tévékészülékeket néz a Mammut Bevásárló-és Szórakoztató Központban lévő Média Markt üzletben 2012. október 18-án. Novembertől a Saturn mind a négy magyarországi elektronik
Budapest, 2012. október 24. Egy vásárló tévékészülékeket néz a Mammut Bevásárló-és Szórakoztató Központban lévő Média Markt üzletben 2012. október 18-án. Novembertől a Saturn mind a négy magyarországi elektronikai áruházát a testvérmárka Media Markt üzemelteti tovább, a dolgozókat és a garanciális ügyintézést is átveszi. MTI Fotó: Bruzák Noémi
Vágólapra másolva!
A háztartás- és szórakoztató elektronikai áruházakat üzemeltető MediaMarkt 18800 négyzetméter raktárkapacitás bérbe vételéről kötött szerződést a BILK Logisztikai Nyrt.-vel. A kiskereskedelmi lánc új áruházak nyitását tervezi a közeljövőben Magyarországon, és az új létesítménynek ezek áruellátásában is szerepet szán.
Vágólapra másolva!

A BILK Logisztikai Nyrt. a MediaMarkttal kötött szerződés alapján megkezdi a speciális logisztikai igények szerint létesülő raktárkapacitás kivitelezését.

A beruházás értéke az épülethez vezető utakkal, a közművekkel és a parkolókkal együtt összesen 3,5 milliárd forint.

Az online kereskedelem térnyerése a MediaMarktnál is jelentős forgalomnövekedést hozott, és a vásárlók száma a korábbi évekhez képest a többszörösére emelkedett. Ez magával hozta azt is, hogy lényegesen megnőtt az áruházlánc logisztikai szükséglete.

A vállalat 2014 és 2016 között megduplázta bérelt raktárterületeinek méretét, miközben ugyanekkora külső kiegészítő raktárt is használ már egy éve.

Annak érdekében, hogy a vásárlók számára még nagyobb készletet és még gördülékenyebb kiszolgálást biztosítson, a műszaki áruházlánc egy új raktárbázis kiépítése mellett döntött.

A Mammut Bevásárló- és Szórakoztató Központban lévő MédiaMarkt üzlet Forrás: MTI/Bruzák Noémi


A legforgalmasabb hazai autópályák közötti dél-pesti régióban, az M0 körgyűrűhöz közvetlen lehajtóval és összesen 186 ezer négyzetméter raktár- és irodakapacitással rendelkező BILK Logisztikai Nyrt. területén épülő raktárbázis megfelel majd az online áruházi igényeknek, és segíteni fogja az országban működő MediaMarkt áruházak áruellátását.

A MediaMarkt Magyarország 24 áruházat üzemeltet Magyarországon, több mint 1300 alkalmazottat foglalkoztat, tavaly 272 millió euró értékesítési árbevételt ért el. A MediaMarkt a Saturn Kiskereskedelmi Csoport tagja, amely Európa vezető, elektronikai cikkeket és ehhez fűződő szolgáltatásokat nyújtó kiskereskedelmi cége.