Újabb környezetvédelmi lépés a H&M üzletekben

H&M, ruha
NEW YORK, NY - OCTOBER 24: A view of clothes on display at the ERDEM X H&M Exclusive Event at H&M Flagship Fifth Avenue Store on October 24, 2017 in New York City. Andrew Toth/Getty Images for H&M/AFP
Vágólapra másolva!
A svéd H&M leváltja a korábban használt újrahasznosított műanyagból készült szatyrait papírzacskókra, és nem ez az egyetlen újabb lépése a cégnek a környezettudatosság terén – írta Napi.hu a cég tájékoztatására hivatkozva.
Vágólapra másolva!

Természetesen

a most Magyarországon is bevezetett papírzacskók is újrahasznosított anyagból készülnek,

és 40 forintba kerülnek. Ezzel a lépéssel a H&M tovább csökkenti a felhasznált zacskómennyiséget, valamint arra ösztönzi vásárlóit, hogy hozzák magukkal saját textiltáskáikat, vagy a cégtől vásárolt papírzacskót használják többször.

Illusztráció Forrás: AFP/2017 Getty Images/Andrew Toth

A cég 2018 őszétől kezdve fokozatosan vezeti ki a műanyag zacskókat az üzleteiből.

Ráadásul minden egyes eladott papírzacskóból befolyó összeg felét, azaz húsz forintot a WWF Magyarország természetvédelmi alapítványnak juttatják el.

A svéd cég már korábban is számos lépést tett a környezetvédelem jegyében: a termékek mintegy 35 százaléka újrahasznosított alapanyagból vagy fenntartható forrásból származik, ezt a cég 2030-ig a teljes termékkínálatára kibővíti.