Az Evosoft 5,2 milliárd forintos beruházással 125 munkahelyet hoz létre

HUBAY György
Budapest, 2018. november 8. Hubay György fideszes országgyűlési képviselő az Evosoft Hungary Kft. beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2018. november 8-án. A cég összesen 5,2 milliárd forint értékben két beruházást hajt végre a jövőben, amellyel együttesen 125 új munkahelyet hoz létre magasan képzett informatikai szakembereknek. MTI/Kovács Attila
Vágólapra másolva!
Az Evosoft Hungary Kft. összesen 5,2 milliárd forint értékben két beruházást hajt végre a jövőben, amellyel együttesen 125 új munkahelyet hoz létre magasan képzett informatikai szakembereknek – mondta Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter csütörtökön Budapesten sajtótájékoztatón.
Vágólapra másolva!

Kiemelte: a világgazdaságban azok az államok lesznek sikeresek, versenyképesek, amelyek a lehető leggyorsabban átállnak a digitális korszakra.

Ennek elősegítésére a magyar kormány számos intézkedést tett,

amelyek hatására az EU-ban Magyarországon a legalacsonyabb a társasági adó, és az egyik az egyik legalacsonyabb az szja.

Hubay György fideszes országgyűlési képviselő, Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter, Petényi István, az Evosoft Hungary Kft. operatív igazgatója és Dale A. Martin, a Siemens Zrt. elnök-vezérigazgatója (b-j) koccint az Evosoft Hungary Kft. beruházásbejelentő sajtótájékoztatója után a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2018. november 8-án. A cég összesen 5,2 milliárd forint értékben két beruházást hajt végre a jövőben, amellyel együttesen 125 új munkahelyet hoz létre magasan képzett informatikai szakembereknek. MTI/Kovács Attila Forrás: MTI/Kovács Attila

Az Evosoft Hungary Kft. az ország vezető szoftverfejlesztő vállalata, amely a német Siemens vállalat tulajdonában van.

Az Evosoft két beruházásából az egyik K+F+I fejlesztés, 4,5 milliárd forint összegben,

ez a projekt Budapesten és Miskolcon valósul meg és 75 új munkahelyet hoz létre. A másik munkahely-teremtő beruházást Miskolcon és Szegeden hajtják végre, ez 700 millió forintba kerül, és 50 új munkahelyet teremt.

Hubay György fideszes országgyűlési képviselő az Evosoft Hungary Kft. beruházásbejelentő sajtótájékoztatóján a Külgazdasági és Külügyminisztériumban 2018. november 8-án. A cég összesen 5,2 milliárd forint értékben két beruházást hajt végre a jövőben, amellyel együttesen 125 új munkahelyet hoz létre magasan képzett informatikai szakembereknek. MTI/Kovács Attila Forrás: MTI/Kovács Attila

A külgazdasági és külügyminiszter elmondta: az Evosoft a két beruházáshoz 1,4 milliárd forint vissza nem térítendő támogatást kap a magyar államtól.